Turistens blick : nedslag i resandets historia

Turistens blick : nedslag i resandets historia - Björn Cederberg | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Björn Cederberg
DIMENSIONERA
6,19 MB
FILNAMN
Turistens blick : nedslag i resandets historia.pdf
ISBN
6866401191318

BESKRIVNING

»En detaljskarp historisk exposé över resandet ... Med utmärkt sinne för detaljer och rapp penna beskriver han hur de yttre villkoren för resandet förändrats.« Svenska DagbladetMedryckande skildring av turismens historia!»Cederberg är bra på att hitta underhållande beröringspunkter med dagens resande ... Turistens blick är full av aha-upplevelser.« Dagens Nyheter»Varje kapitel är en liten pärla, fylld av spännande upplevelser och iakttagelser ... Björn Cederbergs bok lockar verkligen läsaren till att bli en av dessa resenärer, som lämnar det invanda för att bege sig till nya platser.« Bibliotekstjänst»Briljanta nedslag i resandets historia ... en prosa som man skulle önska sig i de menlösa och meningslösa turistsammanhangen, rolig, rapp och briljant.« Hela Hälsingland»En serie trivsamt opretentiösa essäer.« Göteborgs-Posten»En intressant och spännande genomgång av turismens och resandets långa historia.« Turism och resor»Det är lärorikt, underhållande och tankeväckande.« Östra SmålandPå 1700-talet var turism en angelägenhet för den engelska överklassen. För den bereste var karriärmöjligheterna många. Idag är turismen en av världens största branscher, där så många som en miljard människor nöjesreser varje år. Hur har den här utvecklingen gått till?Den spännande och lärorika boken Turistens blick gör nedslag i resandets historia, från Homo Erectus vandringar på jakt efter föda till vår tids charterturism. Visste du att kryssningsresandet blev ett fenomen efter första världskriget, eftersom det fanns ett överflöd av fartyg? Likväl som att charterturismen uppfanns efter andra världskriget, då det plötsligt fanns mängder av oanvända flygplan?Filmaren och författaren Björn Cederberg berättar kunnigt och medryckande om hur och varför vi rest genom tiderna. Han visar också hur samhällsutvecklingen har påverkat våra resvanor.

Nu har jag boken igen på mitt läsbord och den här gången tänker jag läsa mycket mera noggrant. Turistens blick. 3.5 4 5 Författare: Björn Cederberg.

Laddas ned direkt. Köp boken Turistens blick : nedslag i resandets historia av Björn Cederberg (ISBN 9789175453187) hos Adlibris.

RELATERADE BÖKOR