I vetenskapens värld

I vetenskapens värld - Allan Larsson | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Allan Larsson
DIMENSIONERA
11,89 MB
FILNAMN
I vetenskapens värld.pdf
ISBN
2857122999134

BESKRIVNING

"I Vetenskapen Värld" handlar om Lunds universitets framgångar i kampen om nationella forskningsmedel och hur Lund under ett tiotal år utvecklade och fick beslut om att etablera tre stora forskningsanläggningar, MAX IV, ESS och Medicon Village. Allan Larsson var som ordförande och förhandlare engagerad i arbetet med dessa forskningsanläggningar. I denna bok skildrar han från insidan hur förhandlingarna gick till och berättar om de personer som gjorde framgångarna möjliga. "Den stora berättelsen ligger i framtiden", skriver Allan Larsson. "Den kommer att skrivas av de tusentals forskare som kommer att använda sig av de nya forskningsanläggningarna i Lund. Samma tanke men formulerad på ett annat sätt fick jag av professor Jerome Hastings vid Stanford. Han skrev till mig efter ett möte på Stanford att Lund nu tack vare MAX IV och ESS har utomordentliga möjligheter att bli en 'Scientific Capital', en vetenskapshuvudstad".

Hård träning på hög höjd ger kenyanska elitlöpare försprång i uppförsbackarna - och med kunskap om vad syrerikt blod kan betyda attackerar medicinpristagarna nu cancer. Vetenskapens värld Vägen ur Corona. Forskare tror sig ha hittat botemedel - dessutom tar vi reda på hur många som kan ha fått immunitet.

Läs... Vetenskapens värld. 6.1K views · December 20, 2019.

RELATERADE BÖKOR