Genusboken

Genusboken Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
DIMENSIONERA
10,42 MB
FILNAMN
Genusboken.pdf
ISBN
5020886252288

BESKRIVNING

Vem bestämmer att kvinnor får gråta men inte män? Hur kommer det sig att killar har lägre betyg i skolan men högre lön i arbetslivet?Läs merFrån barnsben till ålderns höst spelar det roll om man är tjej eller kille, kvinna eller man. Man förväntas vara på ett visst sätt som tjej, på ett annat som kille.Skapar medvetenhetGenusboken handlar om hur vi skapar genus. Den handlar också om jämställdhet, sexualitet och feminism. Boken ger inte några givna svar på hur man ska tycka och tänka, utan vill istället göra läsaren medveten om att och hur kön spelar roll.DiskussionsuppgifterGenusboken är tänkt som en diskussions- och fördjupningsbok. Texten varieras med personliga citat och berättelser från unga människor, faktarutor, checklistor, en mängd diskussionsuppgifter samt tester och tips på vad man själv kan göra för att öka jämställdheten. Det finns också ordförklaringar.Könsroller i vardagenFörfattarna vill med ett både kritiskt och humoristiskt perspektiv på vår könsuppdelade vardag göra ungdomar uppmärksamma på vad som är kulturellt skapade stereotyper, orättvisa traditioner och mediala uppfinningar, samt vilka olika erfarenheter som finns. Samtidigt vill boken ge unga människor råg i ryggen att själva forma sina könsidentiteter.Tio temanBokens tio kapitel tar upp kropp, identitet, kärlek, sexualitet, familjeliv, fritid, skola, medier, våld och förtryck.Om författarnaFörfattarna Johanna Nihlén och Sara Nilsson är unga akademiker med journalistiska erfarenheter och stor förtrogenhet med hur ungdomar beter sig, tycker och tänker.

Ir Buscar Todos los departamentos ... Illustratör och serietecknare. Hos Adlibris hittar du miljontals böcker och produkter inom johanna nilsson Vi har ett brett sortiment av böcker, garn, leksaker, pyssel, sällskapsspel, dekoration och mycket mer för en inspirerande vardag. Alltid bra priser, fri frakt från 169 kr och snabb leverans.

5 av 5 exemplar finns att låna, Finns inne Bibliotek Lånetiden går ut Avdelning Placering Uppställd på ; Ja (1 av 1) : Bredängs bibliotek Som jag nämt vid ett tidigare tillfälle så har jag läst Genusboken av Johanna Nihlén och Sara Nilsson. Bild lånad från Bokus.com.

RELATERADE BÖKOR