Fästning Europa

Fästning Europa - Jan Pettersson | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Jan Pettersson
DIMENSIONERA
6,45 MB
FILNAMN
Fästning Europa.pdf
ISBN
1248007700375

BESKRIVNING

Dagligen kan vi i nyhetsflödet läsa om flyktingar som drunknat i Medelhavet eller som på andra sätt dött på sin väg mot Europa. Mer sällan uppmärksammas den gränssäkerhetsmodell som styr EU:s kontroll av den yttre gränsen. Denna säkerhetsorienterade gränspolitik upprätthålls med en sofistikerad övervakningsteknologi bland annat i form av gigantiska stängsel. Jan Pettersson visar i boken Fästning Europa på sambandet mellan uppförandet av stängselmurar vid den yttre gränsen och den humanitära katastrofen på Medelhavet – Europas kyrkogård och världens dödligaste gräns. Följden av den yttre gränsens militarisering är också ständiga övergrepp mot mänskliga rättigheter. Amnesty International har i åtskilliga rapporter konstaterat att EU är medansvariga för grova brott mot mänskliga rättigheter och därmed även medskyldiga till den växande slavhandeln i Libyen.

EU-kommissionens förslag till ny migrationsstrategi ett steg åt höger. Kommissionena förslag att fördela kvotflyktingar på samtliga EU-länder är ett steg i rätt riktning. Fästning Europa dödar människor Publicerad: 22 april 2015 kl.

Karlsborgs fästnings mest monumentala del är det 678 meter långa slutvärnet som byggdes 1844-66. Här byggdes en kyrka i nygotisk stil.

RELATERADE BÖKOR