Sverige forever in my heart : reportage om rädsla, tolerans och migration

Sverige forever in my heart : reportage om rädsla, tolerans och migration - Niklas Orrenius | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Niklas Orrenius
DIMENSIONERA
12,53 MB
FILNAMN
Sverige forever in my heart : reportage om rädsla, tolerans och migration.pdf
ISBN
4220940087501

BESKRIVNING

I Malmö kastas antisemitiska glåpord efter en ortodox rabbin. I Tomelilla haglar stenar över en ung slöjklädd mamma. I Eslöv, som brukar kallas Sveriges tråkigaste stad, bor familjen Kebab. I Kattarp attackeras en flyktingfamiljs hem av en hatisk mobb. Intill familjens hus klottrar någon: Sverige forever in my heart.I det ödsliga gränslandet mellan USA och Mexiko patrullerar beväpnade krigsveteraner för att avhysa de papperslösa som är villiga att offra livet för att fly norrut. I Guantánamo väntar både interner och fångvaktare på att något ska hända. Sökandet efter danskhetens kärna leder till landsfadern Grundtvig och ett kolonilottsområde där det är dödssynd att sticka ut.Genom ett oförtröttligt, engagerande och nyfiket berättande riktar Niklas Orrenius sökarljuset mot frågor om gemenskap, utanförskap och intolerans. Sverige forever in my heart innehåller 21 reportage, tidigare publicerade i Sydsvenskan, kompletterade med nyskrivna uppföljningar och förord.Det kan göra ont att läsa Niklas Orrenius skildringar av vår dagsaktuella verklighet. Ändå håller han en stram ton, inte ett ord för mycket, inte ett för litet. Texterna handlar om identitet och främlingshat men framför allt om rädsla, för förändring och för andra människor. Journalistik när den är som bäst berörande, lärorik och viktig.Aftonbladet

I Malmö kastas antisemitiska glåpord efter en ortodox rabbin. Sedan 1997 är han anställd som politisk reporter på Sydsvenskan. Just nu är han aktuell med nya boken "Sverige forever in my heart - reportage om rädsla, tolerans och migration" - Boken består av publicerade reportage, som ju fått flest läsare bland sydskåningar.

FOTO: ÅSA WALLIN. I Malmö kastas antisemitiska glåpord efter en ortodox rabbin. Sedan 1997 är han anställd som politisk reporter på Sydsvenskan.

RELATERADE BÖKOR