Från broderskap till systerskap : Det socialdemokratiska kvinnoförbundets k

Från broderskap till systerskap : Det socialdemokratiska kvinnoförbundets k - Gunnel Karlsson | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Gunnel Karlsson
DIMENSIONERA
11,77 MB
FILNAMN
Från broderskap till systerskap : Det socialdemokratiska kvinnoförbundets k.pdf
ISBN
6684308192652

BESKRIVNING

Gunnel Karlsson undersöker i Från broderskap till systerskap det socialdemokratiska kvinnoförbundets kamp för inflytande i SAP efter andra världskriget. Hon för fängslande resonemang om behandlingen av atomvapenfrågan på 1950-talet, jämlikhetsdebatten på 60-talet och frågan om sextimmarsdag på 1970-talet. En slutsats är att det manliga motståndet varit starkast när kvinnoförbundet hävdat sig som företrädare för kvinnointressen i partiet, det vill säga när kvinnorna krävt reell del i makten.

Socialdemokratiska kvinnoförbundet har i över 90 år stridit för stöd till ensamma mödrar, hjälp till utsatta barn och fler kvinnor på politiska poster. På förbundsmötet i Luleå den 26-28 augusti blir maktkampen het mellan två starka ... Göteborgs universitet.

Sveriges socialdemokratiska arbetareparti, SAP (av det äldre namnet Socialdemokratiska Arbetare-Partiet), Socialdemokraterna, S, det äldsta politiska partiet i Sverige, grundat 1889. Välfärdsfrågor är viktiga för partiet, som anser att den gemensamma välfärden ska (32 av 227 ord) Från broderskap till systerskap : det socialdemokratiska kvinnoförbundet, könskonflikter, makt och strategier Gunnel Karlsson Gunnel Karlsson till "Genussekretariatet" Gunnel Karlsson är sedan 1 september ny föreståndare för Nationella sekretariatet för genusforskning i Göteborg.

RELATERADE BÖKOR