Sociala investeringsfonder i Sverige - fakta och lärdomar

Sociala investeringsfonder i Sverige - fakta och lärdomar - Lars Hultkrantz | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Lars Hultkrantz
DIMENSIONERA
12,29 MB
FILNAMN
Sociala investeringsfonder i Sverige - fakta och lärdomar.pdf
ISBN
9587552931627

BESKRIVNING

Tidiga insatser kan ge samhällsekonomiska vinster på sikt. Det kan till exempel handla om ökade satsningar för att se till att barn och unga klarar skolan för att på så sätt lättare ta sig ut i arbetslivet. Ett sätt att göra dessa insatser är genom så kallade sociala investeringsfonder. Drygt 60 kommuner har infört någon form av social investeringsfond och lika många funderar på att göra det. Med utgångspunkt i de kommuner som har infört fonderna, med pionjärkommunen Norrköping som ett exempel, beskriver författaren hur fonderna fungerar i dag. Rapporten utmynnar i råd om hur fonderna bör utformas och utvecklas.Författare är Lars Hultkrantz, professor i nationalekonomi vid Örebro universitet.

Rapporten "Sociala investeringsfonder i Sverige - fakta och lärdomar" skrevs av Lars Hultkrantz, professor i nationalekonomi, Handelshögskolan vid Örebro universitet. Den presenterades i fjol av SNS (Studieförbundet Näringsliv och Samhälle). att införa sociala investeringsfonder var Umeå kommun (120 miljoner kronor avsatt) och Norrköpings kommun (40 miljoner kronor avsatt).

| Adlibris Lars Hultkrantz, Sociala investeringsfonder i Sverige -fakta och lärdomar Uppdrag psykisk hälsa & Health navigator, Sociala investeringar -en ljusnande framtid är svår Sveriges kommuner och landsting SKL, Sociala investeringar i Sveriges kommuner och landsting/regioner -resultat från enkätstudie Varför arbeta med sociala investeringar? En investeringsfond är en samling av en rad olika värdepapper, ofta kallad för portfölj, som ägs av många människor tillsammans, vilka är andelsägare.Portföljen kan bestå av olika typer av aktie- eller räntebaserade värdepapper. En fondandelsägare är ägare till en del av fondens förmögenhet. MER Sociala investeringsfonder.

RELATERADE BÖKOR