Nationella trygghetsundersökningen NTU 2013 : om utsatthet, trygghet och förtroende

Nationella trygghetsundersökningen NTU 2013 : om utsatthet, trygghet och förtroende En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
DIMENSIONERA
4,78 MB
FILNAMN
Nationella trygghetsundersökningen NTU 2013 : om utsatthet, trygghet och förtroende.pdf
ISBN
8524091684564

BESKRIVNING

Rapporten belyser frågeställningar som Hur vanligt är det att den som utsätts för misshandel känner gärningspersonen? Hur stor andel av brotten anmäls till polisen? Vilka grupper ärmest utsatta för olika typer av brott? Är man olika trygg beroende på om man bor i staden eller på landet? Ökar eller minskar svenska folkets förtroende för Polisen? Den Nationella trygghetsundersökningen (NTU) är en årligen återkommande nationell brottsoffer- och trygghetsundersökning. I den här publikationen redovisas resultaten för denåttonde undersökningen, NTU 2013, tillsammans med jämförelser med resultaten från tidigare år. Underlaget utgörs av nära 13 000 personer som i telefonintervjuer svarat på frågorom utsatthet för brott, otrygghet och oro för brott, förtroende för rättsväsendet och erfarenheter av kontakter med rättsväsendet. För den specialintresserade finns metodbeskrivning och frågeformulärsamlade i NTU 2013 Teknisk rapport, som går attladda ner på Brå:s webbplats (2014:2)

Köp boken Nationella trygghetsundersökningen NTU 2013 : om utsatthet, trygghet och förtroende (ISBN 9789187335204) hos Adlibris. Fri frakt.

I den reguljära Nationella trygghetsundersökningen (NTU) svarar drygt 12 000 personer via telefon på frågor om utsatthet för brott, trygghet, förtroende för rättsväsendet samt brottsoffers kontakter med rättsväsendet. I NTU 2016 redovisas resultaten för den elfte undersökningen tillsammans med jämförelser med resultaten från tidigare år. Underlaget utgörs av knappt 12 000 personer som genom telefonintervjuer och via enkäter svarat på frågor om utsatthet för brott, otrygghet och oro för brott, förtroende för rättsväsendet och erfarenheter av kontakter med rättsväsendet. Om Nationella trygghetsundersökningen, NTU NTU genomförs årligen av Brottsförebyggande rådet, Brå.

RELATERADE BÖKOR