Feminism som byråkrati: Jämställdhetsintegrering som strategi

Feminism som byråkrati: Jämställdhetsintegrering som strategi - Malin Rönnblom, Kerstin Alnebratt | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Malin Rönnblom, Kerstin Alnebratt
DIMENSIONERA
7,49 MB
FILNAMN
Feminism som byråkrati: Jämställdhetsintegrering som strategi.pdf
ISBN
6624015541746

BESKRIVNING

Feminism som byråkrati beskriver utvecklingen av svensk jämställdhetspolitik. Främst behandlas idén om jämställdhetsintegrering. En historieskrivning, men också en analys. Från början av 1990-talet fram till idag. Vilka frågor och krav har kunnat ställas inom ramen för denna politik? Och inte minst, vad har gjorts omöjligt?Kerstin Alnebratt är kommunalrådet som skolade om och blev fil. dr i genusvetenskap. Idag arbetar hon som föreståndare för Nationella sekretariatet för genusforskning. Malin Rönnblom är docent i statsvetenskap och verksam vid Umeå centrum för genusstudier, Umeå universitet, och  vid statsvetenskap, Karlstads universitet. Hon har framförallt skrivit om regionalpolitik och jämställdhet och brytpunkterna däremellan. Båda är verksamma inom forskningsprojektet Kritiska studier av jämställdhet att teoretisera politik och praktik . 

Köp Feminism som byråkrati: Jämställdhetsintegrering som strategi av Malin Rönnblom, Kerstin Alnebratt på Bokus.com. De nyutkomna böckerna Feminism som partipolitik och Feminism som byråkrati undersöker hur feminism omhändertagits i partipolitiken respektive statsapparaten i landet Sverige, som kallas ett av världens mest jämställda. Maria Jacobson har läst båda och funnit välbehövlig systemkritik som bekräftas i realpolitisk praktik. Feminism som byråkrati beskriver utvecklingen av svensk jämställdhetspolitik.

Främst behandlas idén om jämställdhetsintegrering. En historieskrivning, men också en analys.

RELATERADE BÖKOR