Lyckad invandring : tio svenska forskare om hur man når framgångar

Lyckad invandring : tio svenska forskare om hur man når framgångar Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
DIMENSIONERA
7,86 MB
FILNAMN
Lyckad invandring : tio svenska forskare om hur man når framgångar.pdf
ISBN
3822801030674

BESKRIVNING

I denna antologi beskriver ledande forskare några av de många exempel som finns på lyckad invandring.Visste du till exempel att invandring lyfter exporten och att små landsbygdskommuner i mörkaste Småland får i stort sett varenda invandrad person i arbete? Eller att irakier, som i andra delar av Sverige ofta stängs utanför arbetsmarknaden, i just Järfälla lyckas göra mycket bättre ifrån sig? Eller att invandrarföretagare ger många svenskar deras första jobb?Denna bok visar att hur man lyckas med invandring inte beror på vilka som invandrar eller ens hur många som kommer, utan på hur de i Sverige bemöts av myndigheter och av samhället i stort. Invandringen är en ekonomisk och mänsklig potential som väntar på att utnyttjas om vi kan lära av de goda exemplen.* * * »Vi får sällan höra varför invandring behövs och många tror att den innebär enorma kostnader. Det har lett till att främlingsfientliga partier på senare tid fått ett större gehör i Europa och att krafter för en mer restriktiv migrationspolitik i EU har fått den allmänna opinionen med sig. Av den anledningen är det enormt viktigt att berättelserna om de goda exemplen lyfts fram, precis som i Fores antologi.« Johanna Sturesson, Kvällsposten»Det anordnas seminarier, skrivs rapporter och reportage på ämnet integration, ofta med en problematiserande vinkel. Tankesmedjan Fores senaste antologi Lyckad invandring, där en forskare konstaterar att det på grund av SD finns tendenser hos svenska politiker att själva börja prata problem och kostnad, är en sällsynt ljusglimt.« Lisa Bjurwald, DN debatt»I skriften /.../ beskriver ett antal forskare lyckade exempel på invandring till Sverige. Det talas alltför ofta som om detta om vore ett enda stort problemområde. Verkligheten är betydligt mer komplex ? och ofta hopp-ingivande.« Dagens Nyheter ledare

Brain Drain. 2010 (Swedish) In: Lyckad invandring Tio svenska forskare om hur man når framgångar: Tio svenska forskare om hur man når framgångar / [ed] Martin Ådahl, Stockholm: FORES , 2010, 1, p. 81-97 Chapter in book (Other academic) Place, publisher, year, edition, pages Stockholm: FORES , 2010, 1.

Jag har inte läst någon och tänker heller inte göra det, men att nämna SD i mindre smickrande ordalag har visat sig vara ett lyckat recept för att nå framgångar. Vi har sett det så… MILJARDVALLEN Tio svenska fรถretag om hur man skapar framgรฅng genom export.

RELATERADE BÖKOR