Vanmakt : om brottsutredningar och de drabbades utsatthet

Vanmakt : om brottsutredningar och de drabbades utsatthet - Matilda Rangborg | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Matilda Rangborg
DIMENSIONERA
7,97 MB
FILNAMN
Vanmakt : om brottsutredningar och de drabbades utsatthet.pdf
ISBN
2218432452572

BESKRIVNING

En förmiddag i maj för två år sedan blev Karin våldtagen av en vän. Drygt ett år senare blev Anders misshandlad av sin före detta pojkvän. I den här boken berättar båda om vad som hände och om sina erfarenheter av det svenska rättsväsendet. Många av de poliser och åklagare som var inblandade i Karin och Anders fall kommer till tals. De beskriver sitt arbete och försöker förklara varför de bägge brottsutredningarna lades ned. I boken berättar även några av våra ledande makthavare om hur de ser på polisens utredningsverksamhet och drabbades utsatthet. Vidare intervjuas ett antal av Sveriges makthavare om hur de ser på polis och åklagares utredningsverksamhet och det faktum att verksamheten lidit av stora brister i flera år. Bland de intervjuade finns bland annat justitieminister Beatrice Ask, JO Mats Melin, Thomas Bodström och rikspolischef Bengt Svenson. Boken har skrivits av journalisten Matilda Rangborg på uppdrag av Stiftelsen Tryggare Sverige. Stiftelsen är politiskt och religiöst obunden och jobbar för att de som drabbats av brott ska få den hjälp de behöver.

Båda fallen beskrivs i en liten bok som heter Vanmakt - om brottsutredningar och de drabbades utsatthet, utgiven i år av Stiftelsen Tryggare Sverige. Det är upprörande läsning. Hos Adlibris hittar du miljontals böcker och produkter inom de utsatta Vi har ett brett sortiment av böcker, garn, leksaker, pyssel, sällskapsspel, dekoration och mycket mer för en inspirerande vardag.

Fritzes, Straffrätt, EU-rätt. 76 sid, 2010, ...

RELATERADE BÖKOR