Kungens älskade hovlakej

Kungens älskade hovlakej - Staffan Bengtsson | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Staffan Bengtsson
DIMENSIONERA
7,14 MB
FILNAMN
Kungens älskade hovlakej.pdf
ISBN
2685145044680

BESKRIVNING

En fattig bagarson från Malmö levde i lyx vid Kungliga Slottet i Stockholm under 50 år. Han dog som utfattig och nygift 81 år gammal i sin barndoms stad med ett kungligt telegram i sin hand. I boken lär vi känna hovlakejen och hovfotografen Engelberth Bengtsson som var med Sveriges drottning Victoria och hennes livmedikus doktor Axel Munthe i Rom fram till den 4 april 1930 när Victoria fick den dödliga morfindosen och Bengtsson tvingades till tystnad. Inte före min död, krävde Munthe. Vid återkomsten till Stockholm som nybliven änkeman, precis som kung Gustaf V, plågades Bengtsson av kungens krav på sexuella tjänster när den åtalsimmune statschefen krävde intim närhet. Det blev en svår tid för hovlakej Bengtsson. Hans räddning från uppmärksamhet var dock tack vare kungens andreälskare, direktör Kurt Haijby, som pressade hovet på stora belopp och dyrbara förmål för sitt sexuella samröre med Kungen. Det blev upptakten till den rättsröta som präglade Sverige i början av 1950-talet.

- De medlemmar i kungafamiljen som kör bil kör sedan flera år tillbaka elhybrider, säger Ulrika Näsholm ... Kungens kurva är ett stort handels- och industriområde i kommundelen Segeltorp i Huddinge kommun, strax utanför Stockholms kommun i Stockholms län.Kungens kurva är ett av Skandinaviens största köpcentrum och ett av Storstockholms mycket expansiva områden. Tillsammans besöks Kungens kurva i Huddinge och Skärholmen Centrum i Stockholm av 30 miljoner människor varje år och handeln ... I Kungens kurva hittar du cirka 150 butiker, restauranger, nöjen och upplevelser.

Hovlakej Peter Engwall För förtjänstfulla insatser som extra servitör. FÖR LÅNG OCH TROGEN TJÄNST.

RELATERADE BÖKOR