Pehr Stenbergs levernesbeskrivning : av honom själv författad på dess lediga stunder. D. 1, 1758-1784

Pehr Stenbergs levernesbeskrivning : av honom själv författad på dess lediga stunder. D. 1, 1758-1784 - Fredrik Elgh, Göran Stenberg, Ola Wennstedt | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Fredrik Elgh, Göran Stenberg, Ola Wennstedt
DIMENSIONERA
3,67 MB
FILNAMN
Pehr Stenbergs levernesbeskrivning : av honom själv författad på dess lediga stunder. D. 1, 1758-1784.pdf
ISBN
1290884178534

BESKRIVNING

Pehr Stenbergs levernebeskrivning är en norrländsk självbiografi från gustaviansk tid. Texten, som aldrig tidigare utgivits, beskriver en ung mans livsresa från föräldrahemmet i en bondby söder om Umeå via studier i Åbo och åter till hembygden med nya erfarenheter. Författaren berättar självutlämnande och detaljerat om sina upplevelser, bland annat i sökandet efter en livskamrat, som informator och huspräst i förnäma familjer under studietiden i Finland och som klassresenär i den tidens Västerbotten. Kännetecknande för hela verket är den sociala mångfalden i fråga om de människor Stenberg möter och de miljöer han vistas i. Verket är unikt tack vare sin långa tillkomsttid och sitt stora format. Berättelsen är också omväxlande och bjuder på överraskningar. Den är delvis utformad efter samtida skönlitterära mönster.

Köp boken Pehr Stenbergs levernesbeskrivning : av honom själv författad på dess lediga stunder. D.

D.5, register Representation av talat språk i Pehr Stenbergs levernesbeskrivning ... Pehr Stenbergs levernesbeskrivning: av honom själv författad på dess lediga stunder.

RELATERADE BÖKOR