Sophie Elkan

Sophie Elkan - Eva Helen Ulvros | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Eva Helen Ulvros
DIMENSIONERA
10,46 MB
FILNAMN
Sophie Elkan.pdf
ISBN
2989271078270

BESKRIVNING

I januari 1894 möttes Sophie Elkan och Selma Lagerlöf för första gången. Kvinnornas möte resulterade i en livslång vänskap. Tyvärr betydde det att Sophie kom att leva i skuggan av sin framgångsrika väninna. Eva Helen Ulvros har tagit del av den rika brevsamling som Spohie Elkan efterlämnade. Resultatet är ett lyhört närmande till en person fylld av energi och livsglädje men också av ångest och oro. I biografin träder bilden av en målmedveten historiker och yrkeskvinna.

Läs mer » I fågelperspektiv : valda noveller ur äldre samlingar av Sophie Elkan (Rust Roest) E-bok Elkan, Sophie, f. Salomon, f.

| Adlibris Sophie Elkans sista hem i Göteborg låg på Götabergsgatan 24 med utsikt över högskolan. Huset finns kvar, men på vilken våning och i vilken lägenhet Elkan bodde vet vi inte riktigt.

RELATERADE BÖKOR