Cadillac Madness - den otroliga berättelsen om The Hep Stars

Cadillac Madness - den otroliga berättelsen om The Hep Stars - Dan-Erik Landén | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Dan-Erik Landén
DIMENSIONERA
8,25 MB
FILNAMN
Cadillac Madness - den otroliga berättelsen om The Hep Stars.pdf
ISBN
2876415381480

BESKRIVNING

Datumet var 23 mars 1965 och fem långhåriga killar gjorde för första gången sensation i de svenska TV-rutorna. De for fram och tillbaka över scenen, hoppade upp på högtalarna, skakade sina huvuden det var en show som inte liknade något annat. Framträdandet i TV-programmet Drop In slog knock på den unga poppubliken och skrämde slag på deras föräldrar. Gruppen var förstås The Hep Stars och låten de gav en sådan våldsam behandling hette Cadillac. Den blyge sångaren Sven Hedlund blev plötsligt Svenne med hela svenska folket och organisten Benny Andersson tog de första stegen i en karriär som kom att ge eko över hela världen.Cadillac Madness Den otroliga berättelsen om The Hep Stars är den första boken någonsin om bandet som svepte genom den svenska popvärlden. Författarna Dan-Eric Landén och Carl Magnus Palm bjuder på en fängslande och underhållande berättelse om ett popbands uppgång och fall: vägen till framgång, de kaotiska folkparksturnéerna, de hysteriska fansen, den rekordartade skivförsäljningen, de ekonomiska katastroferna, konflikterna inom gruppen, det oundvikliga slutetHur gick det till när Hep Stars kämpade sig fram till genombrottet med Cadillac och Farmer John? Vad hände egentligen under gruppens framfart i de svenska folkparkerna? Varför var Sunny Girl en av de viktigaste låtarna någonsin för Benny Andersson? Hur reagerade pop-Sverige när Hep Stars spelade in I natt jag drömde och blev ett Svensktoppsband? Varför förvandlades gruppens spektakulära Afrika-film till ett grandiost fiasko? Vilka var de verkliga orsakerna till Hep Stars splittring? Cadillac Madness besvarar dessa och många andra frågor om bandet som en gång regerade de svenska topplistorna.Samtliga medlemmar i The Hep Stars Svenne Hedlund, Benny Andersson, Lelle Hegland, Chrille Pettersson och Janne Frisk har intervjuats för boken, liksom folket kring dem: managers, roadies, ljudtekniker, och många fler. Cadillac Madness är illustrerad med hundratals bilder från gruppens karriär, många aldrig tidigare publicerade. BONUS CDBoken innehåller också en diskografi över samtliga Hep Stars-skivor som gavs ut i Sverige och utomlands under gruppens storhetstid. Samtliga skivor finns avbildade i färg, komplett med olika utgivningsdetaljer och en värderingsguide som visar vilka utgåvor som i dag är de mest eftertraktade på samlarmarknaden.

3: Recorded in Philips Studio at Gärdet in Stockholm, 31 August 1966. Cadillac Madness - den otroliga berättelsen om The Hep Stars: Amazon.es: Dan-Erik Landén: Libros en idiomas extranjeros Köp online CADILLAC MADNESS - DEN OTROLIGA BER.. (377287328) Musiktidningar och litteratur • Avslutad 13 apr 16:54.

Om du inte vet ditt användarnamn eller epost så kontakta vår Kundservice. Boken "Cadillac Madness, Den Otroliga Berättelsen Om The Hep Stars" av Dan-Eric Landen och Carl Magnus Palm ©Premium Publishing. Ljudspår med benäget tillstånd av Sven Åke Peterson, EMI Music Sweden.

RELATERADE BÖKOR