Spåren efter Caracciola i Vittsjö

Spåren efter Caracciola i Vittsjö - Åke Larsson | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Åke Larsson
DIMENSIONERA
8,36 MB
FILNAMN
Spåren efter Caracciola i Vittsjö.pdf
ISBN
4884154921103

BESKRIVNING

Vittsjöbon Åke Larsson har under flera år samlat material om Rudolf och Alice Caracciola och har bland annat satt ihop en utställning som visades på Vittsjö bibliotek, 2009. Detta material och annat som hans källforskning fått fram har han nu samlat i boken, Spåren efter Caracciola i Vittsjö. Det världsberömda racingparet Alice och Rudolf Caracciolas Vittsjöboende är en relativt okänd historia för de flesta. Den här boken tar vara på de spår av historien som fortfarande finns, innan de försvinner för all framtid.Rudolf Caracciola hör till de verkligt stora männen inom motorsporten. Under 30-talet som var hans glansperiod fanns det säkert inte en skolpojke i hela Europa som inte kände till hans namn, och kunde räkna upp hans Grand Prix-segrar.Rudolf Caracciolas koppling till Vittsjö är hans fru Alice (född Trobeck.Tävlingsföraren och flerfaldige Europamästaren Rudolf Caracciola uppvisningskörde med sin Mercedes Silverpil på Saxtorp i Skåne i slutet av augusti 1939. Prins Bertil var på plats för att se och träffa sin store idol.Och mycket annat berättas det om i boken som är skriven av Åke Larsson, Vittsjöbo.

Modellbeteckningen var Saab Sonett V4 årsmodell 1968 då med registreringsnummer MB 36537. Damen i Lund hade bilen från 1968 till 1983 då hon sålde den på grund av problem med höften, hon kom helt enkelt inte ... I Ubbalt har man hittat spår efter medeltida järnframställning.

[1 Lämnar Vittsjö och beger oss västerut Förbi levande landsbygd och ruiner efter kvarnar och torp Det är vinter och mossans tid Vid Hårsjö by väljer vi västerut, till Ängelholm går färden. Vi kommer tillbaka för paddling; Lilla sjö, Höjalasjön, Gängessjön, Oresjön och Pickelsjön Marcus Olofsson, 22 år, är ny ägare till huset på Lehultsvägen 26 i Vittsjö.

RELATERADE BÖKOR