Om folkens välstånd

Om folkens välstånd - P J O'Rourke | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
P J O'Rourke
DIMENSIONERA
7,71 MB
FILNAMN
Om folkens välstånd.pdf
ISBN
4398730573217

BESKRIVNING

P J O'Rourke om Adam Smiths Om folkens välståndI denna dråpliga och lärorika granskning av Smith och hans banbrytande verk, som det inte borde bereda ens de intellektuella någon svårighet att fatta, gör P J gott bruk av sin kvickhet. Han visar oss varför Smith fortfarande är relevant, varför det som nu verkar självklart en gång var revolutionärt och hur den arbetsfördelning, den frihandel och det odlande av egenintresse som Smith förespråkar inte bara är av vital betydelse för mänsklighetens välfärd utan dessutom ett rent nöje. Adam Smith visar sig ha sinne för humor. Och långt ifrån att vara en produkt av kapitalismen var Smith faktiskt en frihetens moralist. Som P J säger: "Det är som om Smith efter att ha bevisat att vi alla kan få mera pengar går vidare med att bevisa att lyckan inte kan köpas för pengar. Det kan den inte. Men den kan hyras."P J O'Rourke är författare till tio böcker, däribland Parliament of Whores och Give War a Chance som båda har toppat New York Times bestsellerlista. Hans senaste bok är Peace Kills.

Dumhetsparadoxen : den funktionella dumhetens fördelar och fallgropar Mats Alvesson, André Spicer Pocket. 59.

Den enda auktoriserade källan till P.O. Samuelssons tänkande och åsikter P J O'Rourke om Adam Smiths Om folkens välståndI denna dråpliga och lärorika granskning av Smith och hans banbrytande verk, som det inte borde bereda ens de intellektuella någon svårighet att fatta, gör P J gott bruk av sin kvickhet.

RELATERADE BÖKOR