Ormbäraren

Ormbäraren - Virpi Pahkinen | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Virpi Pahkinen
DIMENSIONERA
8,52 MB
FILNAMN
Ormbäraren.pdf
ISBN
2102827752483

BESKRIVNING

Ormbäraren är Virpi Pahkinens berättelse från ett passionerat dansarliv under de intensiva åren 2000-2007, med framträdanden i fler än 40 länder på fyra kontinenter. Under denna tid gick hon från rollen som Mjölkflickan i Spöksonaten till stora egna konstnärliga framgångar som solodansare och koreograf.Med en helt egen röst och mångbottnad ­humor leder Pahkinen oss mot de urkällor som ger kraft till såväl det professionella livet som den sinnliga vällusten. Du är välkommen till en omtumlande kosmopolitisk exkursion i livsaptitens tecken.Virpi Pahkinen växte upp i Jyväskylä i ­Finland och bor i Stockholm sedan tjugo år. Hon är en av Nordens mest namn­kunniga samtida koreografer och solodansare och hennes koncentrerade solon med ett all­deles eget formspråk har blivit ett begrepp.Ormbäraren är hennes skönlitterära debut.Under de första ögonblicken av ett nytt verk är jag skräckslagen som om jag aldrig tidigare hade skapat en enda rörelse. Jag nedstiger till källarvåningen dit dagsljuset aldrig når. Åter står jag tom i skenet av repetitionssalens glåmiga lysrör och luft som tuggats igenom ventilationssystemet. Men här bor också Det, på de smutsvita väggarna och den svarta plastmattan. Dansens ande manar till arbete! De dansembryon som mognat i den dunkla sysslolöshetens mull vill ut. Min kropp börjar växa i nya former och rörelsefraser snabbare än tanken mäktar med. Den välbevarade hemlighetens doft sprider sig längs mina armar. Nattens majestät har lämnat sitt visitkort. Jag klär av mig döden.

Prova fritt ... Ormbäraren är Virpi Pahkinens berättelse från ett passionerat dansarliv under de intensiva åren 2000-2007, med framträdanden i fler än 40 länder på fyra kontinenter. Under denna tid gick hon från rollen som Mjölkflickan i Spöksonaten till stora egna konstnärliga framgångar som solodansare och koreograf.

Ormbäraren är ett djupt andligt tecken där det är av yttersta vikt att ta vara på allt som har med vårt välmående att göra. Yoga, meditation och andligt sökande i Nya tiden räknas hit. Ormbäraren (e-bok) av Unni Lindell (1 röst) E-bok (EPUB), Svenska, 2013-03-04.

RELATERADE BÖKOR