Livet som det är

Livet som det är - Margot Haglund | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Margot Haglund
DIMENSIONERA
11,86 MB
FILNAMN
Livet som det är.pdf
ISBN
2485282537870

BESKRIVNING

Livet som det är av Margot Haglund “Så vackra texter, och starka. Man blir alldeles stilla inombords och det är lätt att släppa taget och gråta en skvätt. Det är så sällsynt idag att få ta del av en så sann och äkta människokärlek. Och kärlek till livet”. (Birgitta Leygraf) Det här är en andra tankebok som handlar om LIVET och som under olika teman speglar existentiella frågor. Boken vänder sig både till unga och äldre. Margot Haglund (född 1947), var diakon inom Svenska Missionskyrkan och S:t Lukas terapeut. För Margot var relationer något som genomsyrade livet. Främst den till Gud, men i hög grad också till människor hon mötte. Hennes närvaro och lyhördhet var unik och hon kunde konsten att möta var och en. Detta bidrog till att det hon förkunnade i ord blev något som berörde många på djupet. Trots att det är flera år sedan Margot skrev texterna är de aktuella än idag. Kanske för att det Margot skrev var så nära kärnan för både livet och tron. Hon kunde konsten att ge bibelord och tro liv. Hon fångade känslor och upplevelser i bibeltexter som banade väg för den Gud som var centrum i hennes liv. Barndomen hade för Margot en mörk sida med en mor och en mormor som led av psykisk sjukdom. I flera av texterna vi valt ut tar hon upp barndomsvillkoren, om relationer som skadar och relationer som läker. Mot den bakgrunden var näckrosen hennes favoritblomma som hon gärna såg som en symbol för sitt liv. En blomma mot mörk bakgrund men med djup förankring. Omslagsbilden är en av Margots oljemålningar “Flickan som fångar solsken” som hon målade år 2007. Målningen var till ett av hennes barnbarn men den kan även karakterisera Margot. Solstrålarna kan ses som relationer vilka för Margot var livsluft.

Växtceller har förutom allt det innehåll som djurcellen har, också kloroplaster som möjliggör fotosyntes. Det är därför som den 9121:a bilden, tummen upp-bilden där det raserade livet återvänder efter 17 timmar i kris, blir droppen för fansen. Den är borta nu.

Hon vill bryta tystnaden kring att även pastorer och ledare kan må dåligt. Livet är som en påse, det blir tomt och innehållslöst om man inte fyller det med något. Hasse Alfredson ( 1931 -) När nu ålderdomen blivit så lång kan man inte se den som en utan får ta till sig att den har många faser. Det mesta liv som vi med blotta ögat kan se runt omkring oss härstammar från en ursprunglig eukaryot cell som utvecklats vidare till det som vi idag kallar för växtceller och djurceller.

RELATERADE BÖKOR