I tidens stil : arkitekten Agi Lindegrens liv och verk : 1858-1927

I tidens stil : arkitekten Agi Lindegrens liv och verk : 1858-1927 - Britt-Inger Johansson | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Britt-Inger Johansson
DIMENSIONERA
5,74 MB
FILNAMN
I tidens stil : arkitekten Agi Lindegrens liv och verk : 1858-1927.pdf
ISBN
2208993146612

BESKRIVNING

Arkitekten Agi Lindegren (1858-1927) var en av de sista stora konstnärliga mångsysslarna och den dekorativa konsten i all dess rikedom var central i hans praktik. Denna doktorsavhandling återger hans levnadslopp, skildrar hans yrkesverksamhet och tolkar också ett stort urval av hans verk i olika genrer mot en bred social och kulturell bakgrund. Författaren, Britt-Inger Johansson, är verksam som forskare vid Uppsala universitet.

Stilen är fornnordisk med norska stavkyrkor som förebild. Till Stockholmsutställningen 1897 ritade L en provisorisk tillbyggnad till Clasons huvudanläggning, det halvfärdiga NordM.

Byggnaden uppfördes mellan åren 1894 och 1896 på uppdrag av byggherre professor David Davidson som bostadsfastighet, men med Stockholms Handelsbanks huvudkontor i bottenvåningen. Huset är ritat av arkitekterna Agi Lindegren och Gustaf Lindgren.Den senare ritade med stor sannolikhet den dekorativa i fasaden i brunrosa orsasandsten [1].

RELATERADE BÖKOR