Minnen från en tysk och svensk barndom

Minnen från en tysk och svensk barndom - Carsten Otte | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Carsten Otte
DIMENSIONERA
9,38 MB
FILNAMN
Minnen från en tysk och svensk barndom.pdf
ISBN
4931350736485

BESKRIVNING

Carsten Otte, född 1938 i Hamburg, upplevde andra världskriget och efterkrigstiden i Tyskland.I sin självbiografi berättar han hur han såg på allt han var med om från ett barns perspektiv.1948, när det rådde stor matbrist i Tyskland, skickades Carsten av sina föräldrar till en familj i Småland för att få bättre och tilräcklig mat. Där stannade han i åtta månader och trivdes så bra att han helst skulle stannat där.Men hans tyska föräldrar ville naturligtvis att deras barn skulle komma hem igen.Därefter försökte Carsten igen och igen att komma tillbaka till Sverige och att som vuxen person bosätta sig och leva här. Men först hans pappas stolthet och senare myndigheternas byråkratiska regler visade sig som ett stort hinder.Till sist fick Carsten inse att hans dröm inte gick att förverkliga. Efter sina studier arbetade Carsten i Tyskland först som socionom och sedan som högskolelärare i Mannheim.I dag är han pensionär och bor i Heidelberg men sina semestrar tillbringar han för det mesta i Sverige..

Gennemse milions ord og sætninger på alle sprog. Minnen från Linköping på 50 - 80 talet har 12 493 medlemmar. Välkommen till "Minnen från Linköping under 50- till 80-talet".

där människorna var ute och jobbade i lantbruket. Men en del motiv är också ... Målningar från minnen från barndomen.

RELATERADE BÖKOR