Efter regnet klär bergen sig i blåställ

Efter regnet klär bergen sig i blåställ - Gustav Öberg | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Gustav Öberg
DIMENSIONERA
8,62 MB
FILNAMN
Efter regnet klär bergen sig i blåställ.pdf
ISBN
3890002588852

BESKRIVNING

Hörnstenar i Gustav Öbergs liv är barndomen på Chicagos guldkust, uppväxten på det rika Östermalm och i det fattiga Nordhalland och en lång gärning som kamplysten lärare och lärarutbildare. Drivkraften i detta envisa och långa yrkesliv är kärleken till teater och konst och en stark och oförfalskad tro på litteraturen och berättandet som bästa sättet att se och förstå sig själv och andra. I den här boken, som är en blandning av lokalhistoria och skönlitteratur, blir skrivandet - och en serie unika foton - till en kärleksförklaring till livet och människorna på gården Skaraberg i Frillesås under det avlägsna 1930-talet - en tid som trots allt ligger oss närmare än vi ibland vill tro. Med författarens egna ord - Denna bok handlar om hur jag blev en till Sverige invandrad pojke och såsmåning påbörjade en svensk klassresa. Jag kom att växa upp i två skilda miljöer - en borgerlig stockholmsk och en småbrukarmiljö i Frillesås. Detta var inte enkelt, men det svåra skärpte känslighet, iakttagelseförmåga och minne. Som barn levde jag i två världar: om somrarna i ett halländskt småbrukarhem, där jag upplevde och lade på minnet allt vad jag här berättar: om stillhet och slutenhet mot omvärlden, om de korta avständen, närheten till djuren, beroendet av väder, kroppsstyrka och den praktiska kunskap, som kännetecknade arbete och levnad. Men också den för barnet svårförståeliga fattigdomen. Om vintrarna i storstaden utvecklades jag i närheten av fars borgerliga släkt och började i läroverk. Jag läste på universitetet och blev såsmåningom lärare. Hela livet har jag dragits med denna dubbla uppväxt och varit osäker på var jag hörde hemma. Därför började jag skriva, för att första det svåra och för att det kunde komma till nytta.

_____ OBSERVERA!! Torsdagen den 10 december kl 19 kommer Gustav Öberg till berättarkväll på Café Olivia, KKV! _____ Utgåvor av bulletinen. bottnabulletin #1 (14) bottnabulletin #10 (13) bottnabulletin #11 (13 ... Pris: 203,-.

Och som tål att man går ner sig i vatten. Skorna får heller inte väga något nämnvärt om jag ska kunna gå i dem.

RELATERADE BÖKOR