Mitt namn är Evert : Folkvald med förtroende

Mitt namn är Evert : Folkvald med förtroende - Evert Svensson | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Evert Svensson
DIMENSIONERA
7,52 MB
FILNAMN
Mitt namn är Evert : Folkvald med förtroende.pdf
ISBN
5322289589556

BESKRIVNING

En del människor viger hela sina liv till kampen mot förtryck och för mänskliga rättigheter. Envist, utan åthävor, kämpar de för fred, rättvisa och alla människors lika värde. Evert Svensson är en av dessa människor.Evert startade sin bana i tidigt 1900-tal och har varit verksam i flera svenska folkrörelser. Där omsattes idén om rättvisa och jämlikhet till konkret verksamhet och till politik. Boken är en personlig skildring inifrån de svenska folkrörelsernas 1900-tal, men även ett bidrag till de mänskliga rättigheternas politiska idéhistoria. Berättelsen spänner över Everts liv som bonddräng i Västergötland och som aktiv i Missionskyrkan, till hans 34 år i Sveriges riksdag och hans arbete för fred mellan Israel och Palestina. Han skildrar också arbetet mot rasism, kampen för nedrustning, värnandet av människovärdet och samtal med Dr Martin Luther King och människor i andra länder som bär samma idéer. Som ordförande för Broderskapsrörelsen - de kristna socialdemokraterna - hade Evert plats i socialdemokraternas verkställande utskott. Han delar även med sig av sina iakttagelser inifrån politikens innersta rum. Tre statsministrar - Tage Erlander, Olof Palme och Ingvar Carlsson - har hört Everts lågmälda men envisa stämma. En stämma som påmint om att mänskliga rättigheter ska respekteras i politiken.

2010. - 1. Mitt namn är Evert - Ett liv vigt åt fredskampen.

08.00-20.00 Växel: 010-744 10 00 010-744 10 00. Följ oss i sociala medier! Facebook Instagram. Den 30 maj besöktes vi av Evert Svensson, som berättade om sitt liv i politiken som bl.a riksdagsledamot i 34 år.

RELATERADE BÖKOR