Mannerströms sill & strömming

Mannerströms sill & strömming - Leif Mannerström, Tord Melander | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Leif Mannerström, Tord Melander
DIMENSIONERA
8,49 MB
FILNAMN
Mannerströms sill & strömming.pdf
ISBN
3180564377711

BESKRIVNING

Leif Mannerström är Sveriges ledande fiskkock. Det här är Leifs stora bok om havets silver - sill och strömming - som med rätt kryddning blir kulinariska sensationer.Här finns de goda recepten och reviderade klassiker, här finns kringläsning och kulturhistoria. Förutom recept från väst- och östkusten har boken ett Nordiskt perspektiv, för det är just i Norden som den verkliga sill-och strömmingskulturen finns. Dessutom beskrivs dryckeskulturen (öl och snaps), och tillbehören (smör, ost, bröd och kryddor).I bokens inledning får vi läsa om vad sill och strömming är, om fiskevattnen och fisket längs våra båda kuster, strömmingsberedning och rökning av böckling.Därefter följer receptdelen med diverse sillklassiker: SOS, en svensk krogklassiker, modernare sillinläggningar, skarpsill, ansjovis, skånsk kryddsill, tapas med tillbehör, sardiner på nordiskt sätt, sillsallad och Mannerströmmingar - minst 10 recept på stekt och halstrad strömming, hel och i flundror, med tillbehör. Dessutom flera strömmingsanrättningar och recept från Tore Wretman och Bengt Wedholm. Här finns inlagd strömming och surströmming, böcklingrecept, ansjovis, Janssons frestelse, löjrom och sushi på sill och strömming.Sist men inte minst ett kapitel om dryckeskulturen.

Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande ... Här lär du dig det klassiska receptet på Mannerströmming.

Huvudstorlek och fetthalt. Att sillen i stora delar av Östersjön givits ett eget namn beror nog till största delen på att arten gradvis ändrar utseende ju längre in i Östersjön man kommer. Recept Sill till jul.

RELATERADE BÖKOR