Boken om lutfisk

Boken om lutfisk En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
DIMENSIONERA
3,57 MB
FILNAMN
Boken om lutfisk.pdf
ISBN
5628686721334

BESKRIVNING

LUTFISK. En sedan mer än fem hundra år tillbaka uppskattad rätt, som genom seklerna avnjutits vid årets alla kalas och viktiga helger. Numerahar den sin givna plats även i vardagen och bidrar i sin enkelhet till att göra den till en fest. Det känns äkta, värdigt och nästan lite högtidligtatt sätta sig till bords för att njuta av en rätt, som är en del av vårt kulturarv. Att tillredningen bygger på vår äldsta förvaringsmetod, att torka råvaran, visar också på äldre tiders klokskap vid hanteringen av mat. En klokskap som förtjänar respekt och att bevaras in i framtiden.Ät den på Lutfiskens dag – fredagen före Alla helgons dag, vid julens högtider, kanske en söndag i mars eller varför inte i försommartid, med färskpotatis och de första härliga primörerna!Med denna bok vill Östergötlands Lutfiskakademi dokumentera, entusiasmera och sprida kunskapen om lutfisken. Med historik, traditioner och läckra recept, både klassiska och nya, med överraskande smaker och tillbehör, hoppas vi ge dig som läsare inspiration och kunskap att föra traditionen kring lutfisken vidare. Av varje sålt ex av denna bok går 20 kr oavkortat till Barndiabetesfonden.

Köp boken Boken om lutfisk (ISBN 9789175272436) hos Adlibris. Fri frakt.

Lutfisk är väl ingen favorit hos mej, men alla har vi kanske våra specialiteter. För min del är det min mormors surkålsgryta - den måste jag bara ha om det ska bli en riktig jul för mej! Köp Boken om Tennstopet.

RELATERADE BÖKOR