Hushållsbok för Stensböle gård : recept, råd och huskurer från 1700-talet

Hushållsbok för Stensböle gård : recept, råd och huskurer från 1700-talet - Märtha Norrback (utg.) | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Märtha Norrback (utg.)
DIMENSIONERA
8,2 MB
FILNAMN
Hushållsbok för Stensböle gård : recept, råd och huskurer från 1700-talet.pdf
ISBN
6682164213012

BESKRIVNING

Ett herrgårdshushåll i början av 1700-talet var en hel värld för sig. Hushållsbok för Stensböle gård illustrerar de mångskiftande sysslorna i en tid då självhushållning, arbetsfördelning och praktisk erfarenhet var avgörande. För adelskvinnan som ledde hushållet och även ansvarade för tjänstefolkets och kreaturens välmående var en receptbok oumbärlig.I Barbro Hästeskos hushållsbok från Stensböle gård i östra Nyland ingår tidstypiska recept på hur man kokar vinmaskar, lagar gäddekaka, tillreder pastejer på oxtungor, bakar fikonmunkar, fyller kräftor och gör rullsylta på grisfötter. Här ingår dessutom råd för konservering, tillverkning av ljus och bläck, färgning av siden och garn med mera. En pliktmedveten husmor antecknade också huskurer och beprövade botemedel i sin receptbok.Med fotografier av Katja Hagelstam.Ges ut i samarbete med Svenska litteratursällskapet i Finland.

För adelskvinnan som ledde hushållet och även ansvarade för tjänstefolkets och kreaturens välm För tillfället har vi samlat 1 böcker från Märtha Norrback utg. i vår författardatabas.

För adelskvinnan som ledde hushållet och även ansvarade för tjänstefolkets och kreaturens välm För tillfället har vi samlat 1 böcker från Märtha Norrback utg. i vår författardatabas.

RELATERADE BÖKOR