Bolagsstyrning : corporate governance på ren svenska

Bolagsstyrning : corporate governance på ren svenska - Martin Blom, Matts Kärreman, Claes Svensson | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Martin Blom, Matts Kärreman, Claes Svensson
DIMENSIONERA
8,73 MB
FILNAMN
Bolagsstyrning : corporate governance på ren svenska.pdf
ISBN
2933678770410

BESKRIVNING

Hur kan en styrelse bidra till företagets framgång? Hur säkerställer man en fungerande relation mellan ägare, styrelse och ledning? Vilka teoretiska perspektiv dominerar bolagsstyrningsdebatten och vilka trender påverkar för närvarande den svenska bolagsstyrningen?Bolagsstyrning – corporate governance på engelska – utgör ett samlande begrepp för den överordnade styrningen och kontrollen av företag. Medan företagsledning vanligen handlar om hur ledningen styr företaget, handlar bolagsstyrning till stor del om hur ledningen i sin tur styrs och kontrolleras.Läs merI denna bok ger författarna en introduktion till de centrala aspekterna av bolagsstyrning. Det är en av få böcker i ämnet på svenska och tyngdpunkten ligger på svenska förhållanden. Många av resonemangen är dock relevanta även ur ett internationellt perspektiv.Bokens författare är samtliga verksamma vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet.Om författarnaMartin Blom är universitetslektor i företagsekonomi (strategic management). Han har arbetat som forskare, lärare och konsult under ca 15 år.Matts Kärreman är universitetslektor i företagsekonomi (corporate governance). Han har arbetat som forskare, lärare och konsult under ca 20 år. Under drygt 10 år har han utbildat styrelseledamöter i bolagsstyrningsfrågor och han arbetar även som rådgivare till styrelser och företagsledningar i bolagsstyrningsfrågor.Claes Svensson är professor i företagsekonomi. Han startade tillsammans med kollegor forskningen om bolagsstyrning (corporate governance) i mitten på 1990-talet vid Ekonomihögskolan i Lund och är sedan dess verksam som forskare, lärare och konsult inom corporate governance. Han är också senior advisor i bolagsstyrningsfrågor knuten till ett antal företag.

Bolagsstyrning : corporate governance på ren svenska Martin Blom, Matts Kärreman, Claes Svensson Inbunden. 305.

Att bolag genom att styras på lämpligt sätt tillgodoser aktieägarnas anspråk på avkastning på investerat kapital är en fundamental förutsättning för ett sunt och fungerande näringsliv och för att marknadens förtroende för bolagen och deras ... T1 - Bolagsstyrning - Corporate governance på ren svenska. AU - Blom, Martin.

RELATERADE BÖKOR