Mässingsbruk och bruk av mässing

Mässingsbruk och bruk av mässing - Nils Forsgren | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Nils Forsgren
DIMENSIONERA
8,8 MB
FILNAMN
Mässingsbruk och bruk av mässing.pdf
ISBN
3831300041048

BESKRIVNING

För första gången ges här en samlad översikt av de svenska mässingsbrukens spännande historia. Det handlar om yrkesskicklighet och hårt arbete i osande miljöer samt färgstarka och vidlyftiga mässings-brukspatroner där ett fåtal personer kom att fungera som en "mässingsklan" och dominera den nya industri-bransch som etablerades i bondelandet Sverige. I boken presenteras Skultuna, Gusum, Norrköping, Nyköping, Bjurfors, Nacka, Vällinge och Vattholma och deras specialiteter från ljuskronor och sängvärmare, kalendersnusdosor och spottkoppar till mässingsknappar för Karl XII:s soldater. För första gången uppmärksammas också utförligt två banbrytande formgivare, Hjalmar Norrström och Daniel Carlsson. Boken är rikt illustrerad och återger många föremål i stilhistorisk inramning.Bibliotekstjänst recension:"Det här är en utmärkt skildring av mässings-brukens historia, som framför allt beskriver kapitalinvesteringar, ägarförhållanden och produktionen vid de större bruken i Sverige. Någon liknande sammanställning har inte gjorts tidigare och författaren har lagt sig vinn om att både beskriva mässingsindustrins framväxt i Sverige och samtidigt ge läsaren en inblick i stilhistorien."Ewa Bergdahl. BTJ häftepos 11103178

Rör tills du får en jämn pasta. Arbeta in blandningen noggrant på mässingen med hjälp av en trasa eller ... Igår efter inspelning och annat sprang jag förbi Triwas butik på Grev Turegatan för att spana in deras nya samarbete med Skultuna Mässingsbruk.

Tidiga fynd härrör även från Indien och Mellanöstern. Efter att ha varit ur bruk i Europa gjorde mässingen sin återkomst under medeltiden.

RELATERADE BÖKOR