Långtidsutredningen 2015. SOU 2015:104 : Huvudbetänkande från Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi

Långtidsutredningen 2015. SOU 2015:104 : Huvudbetänkande från Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
DIMENSIONERA
6,65 MB
FILNAMN
Långtidsutredningen 2015. SOU 2015:104 : Huvudbetänkande från Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi.pdf
ISBN
5714284005406

BESKRIVNING

Långtidsutredningen 2015 spår en i huvudsak ljus framtid för svensk ekonomi, där välståndet mer än fördubblas fram till 2060. Men för att kunna finansiera välfärdssystemen kommer det också att krävas att fler arbetar mer. Utredningen konstaterar bland annat att detta kan åstadkommas genom att skapa mer jobbglädje och bättre grundfärdigheter.Utredningen betonar särskilt att Sverige måste värna sina goda offentliga institutioner och sin höga tillitsnivå för att nå en god tillväxt. För att finansiera välfärdsystemen utan stora offentliga underskott behöver antalet arbetade timmar öka. Äldre och utrikes födda är nyckelgrupperna för att det ska lyckas.För att människor ska vilja tillbringa fler år av sina allt längre liv på arbetsmarknaden behöver normer ändras och arbete i sig göras mer attraktivt. Den som har goda grundfärdigheter i läsning, räkning och problemlösning med dator kan få bra jobb i Sverige, oavsett ursprung. Att höja färdighetsnivån bland utrikes födda och att få äldre att stanna kvar i jobb är därför de viktigaste insatserna för etablering på arbetsmarknaden.Utredningen pekar ut den tekniska utvecklingen, den fortsatta internationaliseringen, den demografiska förändringen och klimatförändringarna som fyra framtidstrender som svensk ekonomi måste hantera de kommande åren.

Fri frakt. Alltid bra priser och snabb leverans.

SOU och Ds kan köpas från Wolters Kluwers kundservice. Beställningsadress: Wolters Kluwers kundservice, 106 47 Stockholm Ordertelefon: 08-598 191 90 ...

RELATERADE BÖKOR