Det affärsjuridiska hantverket : arbetet innanför avtalsfrihetens gränser

Det affärsjuridiska hantverket : arbetet innanför avtalsfrihetens gränser - David Frydlinger | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
David Frydlinger
DIMENSIONERA
11,87 MB
FILNAMN
Det affärsjuridiska hantverket : arbetet innanför avtalsfrihetens gränser.pdf
ISBN
9366977046249

BESKRIVNING

En majoritet av allt affärsjuridiskt arbete handlar inte om juridisk problemlösning utan äger rum innanför avtalsfrihetens gränser. Advokater och bolagsjurister bistår dagligen företag i deras affärsverksamhet med att skriva och förhandla avtal. Det rör sig om ett ofta mycket avancerat praktiskt hantverk – ett affärsjuridiskt hantverk.Hur det praktiska affärsjuridiska hantverket ska utföras lärs dock inte ut vid landets juristutbildningar och det har inte heller tidigare behandlats på ett systematiskt sätt i bokform. Det är ett hantverk som ställer stora krav på förståelse för affärer, business cases och kalkyler. Affärsjuristen måste ha förmågan att författa och förhandla avtal som stödjer affären och måste därför hela tiden låta sig vägledas av företagets kommersiella mål och strategier i varje enskild affärstransaktion.Inledningsvis ger boken nödvändiga bakgrundskunskaper om världen innanför avtalsfrihetens gränser och om affärsjuridisk företagsekonomi. Därefter behandlas de tre affärsjuridiska verktygen affärsjuridisk analys, affärsjuristens avtalsarbete och affärsjuridiska förhandlingar. Avslutningsvis redogörs för hur affärsjurister skapar mervärde för företag genom att förebygga och minimera risker och optimera transaktionskostnader.Boken riktar sig till såväl studenter och nyutexaminerade jurister med affärsjuridiska ambitioner som till affärsjurister med mångårig erfarenhet. Ur Stefan Lindskogs förord: ”Jag har läst boken med stort intresse. Detta trots att jag inte längre uppehåller mig i några förhandlingsrum. Den borde än mer intressera dem som gör det.”

Det rör sig om ett ofta mycket avancerat praktiskt ... 2012, Häftad. Köp boken Det affärsjuridiska hantverket : arbetet innanför avtalsfrihetens gränser hos oss! Han har mångårig erfarenhet av det affärsjuridiska arbetet innanför avtalsfrihetens gränser på advokatbyrå och som bolagsjurist.

Jag har läst ett första utkast av boken och är imponerad. Ämnet behandlas praktiskt men har samtidigt hög akademisk ambition. Det affärsjuridiska hantverket - arbetet innanför avtalsfrihetens gränser.

RELATERADE BÖKOR