Anskaffning av bevisning i dispositiva tvistemål

Anskaffning av bevisning i dispositiva tvistemål - Peter Westberg | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Peter Westberg
DIMENSIONERA
8,61 MB
FILNAMN
Anskaffning av bevisning i dispositiva tvistemål.pdf
ISBN
4550600501595

BESKRIVNING

Det är viktigt att ta fakta på allvar. I annat fall kan det demokratiska rättighetsskyddet inte anses som tillförlitligt. En part i ett tvistemål måste därför få tillgång till all tvisterelevant information, även den som motparten vill dölja och hålla utanför rättegången. Utan lika tillgång, finns ingen rättvis rättegång.Präglas civilprocessen av principen att det som den ena parten har ska också motparten få? Om inte, är det dags att göra allvar av ambitionen att garantera parterna lika tillgång? Är det möjligt att förverkliga en sådan likabehandling?Denna bok granskar olika synsätt på rätten att komma åt tvisterelevant information. Svensk civilprocess bygger på en kontradiktorisk informationsanskaffning, medan rättegångsförfarandet i USA bygger på en kooperativ (”mutual disclosure”). Vilka möjligheter finns att spåra upp och samla in bevisning och annan information i dispositiva tvistemål? Boken har sitt värde både för praktiskt verksamma jurister och för den akademiska undervisningen.

Förberedelse före sammanträdet En annan av våra huvudpunkter är just att endast ett sammanträde för förberedelse skall hållas. Detta skall också enligt rättegångsbalken (RB) vara målsättningen (se 42 kap.

196: ... Vilka möjligheter finns att spåra upp och samla in bevisning och annan information i dispositiva tvistemål? Start Forskningsoutput Anskaffning av bevisning i dispositiva tvistemål.

RELATERADE BÖKOR