Krigets konst

Krigets konst - Sun Tzu | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Sun Tzu
DIMENSIONERA
7,73 MB
FILNAMN
Krigets konst.pdf
ISBN
2673420640137

BESKRIVNING

Tidlös asiatisk klassiker i nyreviderad översättning För 2500 år sedan skrev den kinesiske generalen Sun Tzu vad som kom att bli en av de mest inflytelserika krigsstrategiska texterna någonsin. Krigets konst föregrep vad Platon skulle formulera i Staten och Machiavelli i Fursten.  En absolut klassiker i genren krigsstrategi och en självklar referensbok även för många politiker, affärsstrateger och elitidrottare.  I svensk översättning av Bertil Häggman, som här reviderat sin tolkning från 1989.  SUN TZU, född cirka 540 f. Kr, död cirka 496 f. Kr, var en kinesisk general, författare och filosof. Krigets konst är det östra Asiens överlägset mest klassiska verk inom militärlitteratur. Ända sedan den översattes till europeiska språk på 1700-talet har den varit en klassiker också i västvärlden.   

Foto: IBL. Krigets påverkan på människan och konsten, influenser mellan olika kulturer och en vårsalong full av melankoli och humor. SvD tipsar om sevärda och tankeväckande utställningar i Stockholm. Krigets konst föregrep vad Platon skulle formulera i Staten och Machiavelli i Fursten.

I svensk översättning av Bertil Häggman, som här reviderat sin tolkning från 1989. SUN TZU, född cirka 540 f. Krigskonsten (kinesiska: 孫子兵法; pinyin: Sūnzǐ Bīngfǎ; "Sun Zis militärstrategi") är en bok skriven av Sun Zi som beskriver taktiska knep att ta till för att påverka utfallet av en konfliktsituation till sin fördel..

RELATERADE BÖKOR