Gode Gud välsigna maten amen : En bok om bordsbön

Gode Gud välsigna maten amen : En bok om bordsbön - Johanna Gustavsson, Joel Halldorf, Esther Kazen, Anne Lamott, Kristian Lundberg, Åsa Molin, John Sjögren, Norman Wirzba | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Johanna Gustavsson, Joel Halldorf, Esther Kazen, Anne Lamott, Kristian Lundberg, Åsa Molin, John Sjögren, Norman Wirzba
DIMENSIONERA
10,5 MB
FILNAMN
Gode Gud välsigna maten amen : En bok om bordsbön.pdf
ISBN
5966910159644

BESKRIVNING

Tack för maten!Bordsbönen kan vid en första anblick verka obetydlig. Men en enkel bordsbön kan i längden hjälpa oss att se på våra kroppar, på naturen och på våra bordsgrannar med mer tacksamhet och ödmjukhet. Den kan påminna oss om att inte ta livet, maten och varandra för givna. Bordsbönen är som en hemlig skatt. Gode Gud välsigna maten, amen innehåller: - Över 60 bordsböner för olika tillfällen, både klassiska och nyskrivna, för vuxna och för barn, vissa tonsatta och andra illustrerade. - Festfixarknep, fakta, samtalstips för barnen, vännerna eller gästerna, roliga bordslekar och mycket mer. - Fördjupande texter om ämnen kopplade till bordsbön, som tacksamhet, tillit och jämlikhet. Tankar kring frågor som: Ska vi be bordsbön när vi har besök? Hur gör vi när vi äter på restaurang? Vad har egentligen bordsbönen för funktion om måltider mest är förknippade med ångest eller konflikter? Medverkande: Johanna Gustavsson, bokscout och litteraturvetare, Joel Halldorf, docent i kyrkohistoria samt kultur- och ledarskribent, Esther Kazen, pastor och generalsekreterare för Sveriges ekumeniska kvinnoråd, Anne Lamott, amerikansk författare och talare, Kristian Lundberg, författare och litteraturkritiker, Lina Mattebo, journalist, skribent och redaktör, Åsa Molin, teol kand, lärare och författare, John Sjögren, kulturskribent, litteraturkritiker och författare och Norman Wirzba, brittisk professor i teologi, ekologi och lantliv samt låtskrivare, bönskrivare och illustratör Josephine Flatebö.

Alltid bra priser och snabb leverans. | Adlibris

Texter av Åsa Molin, Joel Halldorf, Lina Mattebo med flera, begrundar hur bordsbön påverkar vår vardag och självbild, hur tacksamhet kan växa genom dagliga rutiner. Hur en bön innan maten kan påminna om vårt beroende av varandra och av Gud. Den kan påminna oss om att inte ta livet, maten och varandra för givna.

RELATERADE BÖKOR