Kyrka i nytt landskap : en studie av levd ecklesiologi i Svenska kyrkan

Kyrka i nytt landskap : en studie av levd ecklesiologi i Svenska kyrkan - Andreas Holmberg | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Andreas Holmberg
DIMENSIONERA
6,68 MB
FILNAMN
Kyrka i nytt landskap : en studie av levd ecklesiologi i Svenska kyrkan.pdf
ISBN
8509633906936

BESKRIVNING

Den här boken är ett angeläget och konstruktivt bidrag till en helt nödvändig reflektion och teologisk bearbetning av vad som är Svenska kyrkans identitet, roll och uppgift i en ny tid. Svenska kyrkan är kyrka i nytt landskap. Ett fritt trossamfund i ett Sverige som på allvar blivit mångkulturellt och mångreligiöst, och där kyrkotillhörigheten på en generation sjunkit från nio av tio invånare till under sex av tio. Runt om i kyrkor och församlingshem pågår ett omfattande och mångfacetterat arbete. Detta församlingsliv är alltför ofta en underskattad eller helt bortglömd källa till teologi. Därför är bokens utgångspunkt att ta vara på och lyssna till den teologi som konkret tar form, skapas och levs fram mitt i svenskkyrkligt församlingsliv den levda teologin. Fokus för studien är levd ecklesiologi, det vill säga de teologiska föreställningar av vad kyrkan är och bör vara, som på många sätt gestaltas i de församlingar som studerats. Genom fältstudier och analys av ett omfattande empiriskt material identifieras och diskuteras ett antal centrala aspekter av ecklesiologi som svenskkyrklig teologi hittills inte uppmärksammat tillräckligt.

Obligatorisk. Holmberg, Andreas Kyrka i nytt landskap : en studie av levd ecklesiologi i Svenska kyrkan Andreas Holmberg har valts till biskop i Stockholms stift.

1 I allmänhet ytterst lite. Det är främst församlingarnas liv och arbete som ska märkas, väcka längtan och tro, skapa hopp och gemenskap. Kyrka i nytt landskap (Häftad) - Hitta lägsta pris hos PriceRunner Jämför priser från 6 butiker Betala inte för mycket - SPARA på ditt inköp nu! Andreas Holmberg "Kyrka i nytt landskap.

RELATERADE BÖKOR