Det heliga äktenskapet

Det heliga äktenskapet - Emma Audas | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Emma Audas
DIMENSIONERA
8,85 MB
FILNAMN
Det heliga äktenskapet.pdf
ISBN
1030122573011

BESKRIVNING

Vad är ett äktenskap? Svaret kan te sig så självklart att frågan sällan blir ställd. Men den frågan är idag en av de mest omdebatterade frågorna inom olika kristna kyrkor. Vilken betydelse tillskrivs sexualitet och kärlek för ett äktenskap? Hur uppfattas kön och könsskillnad? Vilken roll spelar reproduktion och barn för vad man ser som ett sant äktenskap? Den här avhandlingen vill visa på teologiskt genomtänkta sätt att diskutera de här frågorna, där både en insikt om äktenskapets föränderlighet genom historien och de teologiska argumentens förankring i kyrkans tradition ses som viktiga. Här används såväl kyrkofäder och nutida teologer som kunskap hämtad från andra discipliner. Kyrkan de heligas gemenskap, och dopets radikala konsekvenser för denna gemenskap ställs i fokus med hjälp av avhandlingens ecklesiologiskt-feministiska perspektiv. Avhandlingen som utgår från den aktuella diskussionen inom Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland berör teman som sexualitet, romantisk kärlek, begär, könskomplementaritet, könstranscendens, familj, frivillig barnlöshet, askes och kyrkans äktenskap. Emma Audas är präst i Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland. Dok- torsavhandlingen i Systematisk teologi har utarbetats vid Fakulteten för humaniora, psykologi och teologi vid Åbo Akademi.

Finns i lager. Köp Det heliga äktenskapet av Emma Audas på Bokus.com. Det heliga äktenskapet - Hitta lägsta pris hos PriceRunner Jämför priser från 6 butiker Betala inte för mycket - SPARA på ditt inköp nu! Äktenskap är ett juridiskt och samhälleligt, samt ofta ett religiöst och andligt, avtal mellan samlevande personer.

Herren vill naturligtvis leda var och en till den mest lämpliga livskamraten. Äktenskapet ses också som ett heligt förbund man ingår i i Guds närvaro. Kärlek och harmoni i hemmet är därför något som är mycket viktigt att försöka behålla i hemmet.

RELATERADE BÖKOR