Sociologiska perspektiv på religion i Sverige

Sociologiska perspektiv på religion i Sverige - Magdalena Nordin (red.), Mia Lövheim (red.) | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Magdalena Nordin (red.), Mia Lövheim (red.)
DIMENSIONERA
4,22 MB
FILNAMN
Sociologiska perspektiv på religion i Sverige.pdf
ISBN
6994647909350

BESKRIVNING

Sverige framställs i internationella undersökningar som det mest sekulariserade landet i världen. Samtidigt har religion kommit att bli alltmer synlig i samhället på ett sätt som leder till nya och komplicerade frågor. Hur kan vi få kunskap om, förstå och tolka religion som en del av samhället? I den här boken används sociologiska perspektiv för att förstå och förklara religion i dagens Sverige.Fokus i boken ligger framför allt på de uttryck för religion som är vanligast förekommande i det svenska samhället. Det innebär främst Svenska kyrkan och kristna frikyrkor, men också till exempel islam och kristet ortodoxa kyrkor. Med exempel från aktuell forskning utifrån olika teman, som exempelvis medier och religion, politik och religion och religionens relation till civilsamhället, ger författarna nya perspektiv på religion i dagens svenska samhälle.Mia Lövheim är teologie doktor och professor i religionssociologi vid teologiska institutionen, Uppsala universitet.Magdalena Nordin är filosofie doktor och lektor i religionssociologi vid centrum för teologi och religionsvetenskap, Lunds universitet.Tomas Axelson, teologie doktor, docent i religionssociologi vid Uppsala universitet och lektor i religionsvetenskap med medieinriktning vid Högskolan Dalarna.Marta Axner, teologie doktor i religionssociologi, forskare med anknytning till Centrum för forskning om religion och samhälle, Uppsala universitet.Anna Davisson Bremborg, teologie doktor, docent i religionssociologi, präst i Svenska kyrkan.Karin Jarnkvist, filosofie doktor i religionsvetenskap, lektor i sociologi vid Mittuniversitetet.Maria Klingenberg, teologie doktor, forskare vid Centrum för forskning och religion och samhälle, Uppsala universitet.Annette Leis-Peters, teologie doktor i religionssociologi, førsteamanuensis och prefekt vid Diakonhjemmet høgskole i Oslo, docent i religionssociologi vid Uppsala universitet.Jonas Lindberg, teologie doktor i religionssociologi vid Uppsala universitet, präst i Svenska kyrkan, journalist och ledarskribent i Kyrkans Tidning.Martha Middlemiss Lé Mon, teologie doktor i religionssociologi, föreståndare för Centrum för forskning om religion och samhälle (CRS), Uppsala universitet.Per Pettersson, teologie doktor, professor i religionssociologi, Karlstads universitet och gästprofessor i religionssociologi vid Uppsala universitet.Anders Sjöborg, teologie doktor, docent och lektor i religionssociologi vid teologiska institutionen, Uppsala universitet.Erika Willander, filosofie doktor i sociologi, forskare vid analysenheten på Svenska kyrkans kyrkokansli.

Filmer från konferensen - 2018; Samarbetsprojekt med andra universitet. Erasmusprojekt: Rethinking Regional Studies: the Baltic-Black Sea Connection Sociologiska perspektiv på religion i Sverige (Häftad, 2015) - Hitta lägsta pris hos PriceRunner Jämför priser från 5 butiker SPARA på ditt inköp nu! Sociologisk Forskning bad fyra sociologer i Sverige att svara på några korta frågor om coronapandemin och vårt samhälles hantering av den.

Fri frakt. Alltid bra priser och snabb leverans.

RELATERADE BÖKOR