Islossningen : Peter Lorenz Sellergrens teologi och hans själavård - En berättelse och ett mönster

Islossningen : Peter Lorenz Sellergrens teologi och hans själavård - En berättelse och ett mönster - Christian Braw | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Christian Braw
DIMENSIONERA
6,75 MB
FILNAMN
Islossningen : Peter Lorenz Sellergrens teologi och hans själavård - En berättelse och ett mönster.pdf
ISBN
2395447756797

BESKRIVNING

Långfredagen 1814 inträffade en sensation i Växjö. Stiftets mest begåvade, mest försupne och mest liberale präst predikade i domkyrkan, och hans predikan var en skakande uppgörelse med allt man tidigare hade sett hos honom. Inte nog med det, när han kom tillbaka till sin församling bröt han med hela det eleganta umgängesliv på herrgårdarna som var en självklarhet bland tidens präster.Prästen hette Peter Lorenz Sellergren. Hans församling var Hälleberga, nära nuvarande Nybro. Under Sellergrens tid blev Hälleberga en vallfartsort för stora skaror som sökte sig dit för att få del av Sellergrens förkunnelse. En av hans många adjunkter var Jonas Sandell, far till sångförfattarinnan Lina Sandell. I hennes sånger har Sellergrens själavård nått ut över hela världen.Islossningen sätter in Sellergrens gärning i ett stort, europeiskt sammanhang. Det klarnar att Sellergrens förkunnelse och själavård präglats av den evangeliska ortodoxi som han först mötte i katekesen. Hans teologi är själavård, hans själavård är teologi. Han förstod och kunde förklara Guds olika sätt att vara mot människor i olika situationer. Han visste hur en levande tro på Jesus kommer till, mognar och växer. Därmed har Sellergren förblivande insikter att ge vår egen tid.

Skellefteå Artos, [2017] Content Types. text Carrier Types.

Finns i lager. Köp Islossningen : Peter Lorenz Sellergrens teologi och hans själavård - En berättelse och ett mönster av Christian Braw på Bokus.com. Pris: 228 kr.

RELATERADE BÖKOR