Människans natur och handlingsliv : inledning till en socialpsykologi

Människans natur och handlingsliv : inledning till en socialpsykologi - John Dewey | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
John Dewey
DIMENSIONERA
5,59 MB
FILNAMN
Människans natur och handlingsliv : inledning till en socialpsykologi.pdf
ISBN
2317874543758

BESKRIVNING

John Dewey (1859?1952), den amerikanska pragmatismens förgrundsgestalt, före-språkar i Människans natur och handlingsliv (1922) »en moral grundad på studiet av den mänskliga naturen istället för på förakt för den». Den mänskliga naturen betraktar Dewey som öppen: från en mångfald impulser utvecklar männi-skan i sitt samspel med andra handlingsvanor som kanaliserar impulserna mot bestämda mål och stabiliserar handlingsförväntningar. När vanorna inte längre fungerar pga. förändrade omständigheter, när de har oönskade och oavsedda konsekvenser, uppstår ett behov av överväganden, av reflekterad problemlösning. Moraliska frågor kan i Deweys pragmatiska perspektiv inte lösas med hänvisning till allmänna principer utan kräver en noggrann undersökning av problemsituationer, insamling av relevanta fakta och bruk av föreställningsförmåga: de kräver en öppen, prövande och experimentell hållning. Boken är försedd med en inledning av Carl-Göran Heidegren.

Människans natur och handlingsliv : inledning till en socialpsykologi. RockÀn Rollers Club.

... John Dewey (1859?1952), den amerikanska pragmatismens förgrundsgestalt, före-språkar i Människans natur och handlingsliv (1922) ... Människans natur och handlingsliv : inledning till en socialpsykologi John Dewey Häftad.

RELATERADE BÖKOR