Gud Jakten : existentiell svindel i det tjugoförsta århundradet

Gud Jakten : existentiell svindel i det tjugoförsta århundradet - Joel Halldorf | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Joel Halldorf
DIMENSIONERA
10,31 MB
FILNAMN
Gud Jakten : existentiell svindel i det tjugoförsta århundradet.pdf
ISBN
6750043321383

BESKRIVNING

Sverige kallas ibland för världens mest sekulariserade land, men sökandet efter det heliga finns som en underström också i det sekulära. Det menar författaren och teologen Joel Halldorf som i sin bok Gud: Jakten följer de existentiella strömmar som flyter genom vår kultur.   Halldorf undersöker de religiösa dimensionerna av vår samtid i såväl politik och konsumtion som religion och radikalisering. Han placerar så kallade sekulära fenomen sida vid sida med religiösa rörelser som amerikansk kristen höger, islam, pingstväckelse och Knutby-församlingen och argumenterar för att det inte är så stor skillnad på det religiösa och sekulära som vi ibland antagit. Alla drabbas vi då och då existentiell svindel, och vi söker svar på eviga frågor som: Vem är jag, vad är meningen och finns det något som är värt att kalla heligt?

2015 är ju redan nästa år, och det är ingen högoddsare att världen kommer att se ut ungefär som den gör idag. 2015 är det året som skildras i Tillbaka till framtiden 2, dit Marty McFly skickas med sin DeLorean.Han landar i en småstad som är i stort sett likadan som den alltid har varit, bara med lite fler tekniska gadgets och fulare kläder. Det spelade ingen roll vart man sökte sig i historien, den fanns alltid där.

När Gud tog vägen om byn: Hans och Lisbet Lenell - i väckelsens frontlinje ... Andrée och jakten på Nordpolen Dödgrävarna Gud vill det! : nordiska korsfarare under medeltiden.

RELATERADE BÖKOR