Apostlagärningarna : En bibelteologisk kommentar

Apostlagärningarna : En bibelteologisk kommentar - Håkan Sunnliden | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Håkan Sunnliden
DIMENSIONERA
6,39 MB
FILNAMN
Apostlagärningarna : En bibelteologisk kommentar.pdf
ISBN
3359732882222

BESKRIVNING

Så får vi följa med Håkan Sunnliden när han tar oss med in i Apostlagärningarnas spännande och inspirerande sammanhang. För mig har det varit så att jag med åren upptäckt, att jag behöver återvända till Apostlagärningarna med regelbundenhet. Varför? Jo, i Apostlagärningarna blir det tydligt att livet i den helige Ande är hjärtslaget för den kristna kyrkans existens. Lukas ger oss kännetecknen på den första kristna gemenskapens liv och dragningskraft. Denna gemenskap kallar Lukas för de heligas gemenskap. Det är just detta som blir både inspirerande och hoppfyllt. Vi känner igen oss!Håkan ställer sig frågan om det liv som Apostlagärningarna vittnar om är tillgängligt för oss idag. Och han svarar förstås jakande på den frågan och tillägger att; där man finner levande kristna gemenskaper kan man också förvänta sig att känna igen livet i den helige Ande!Med denna utgångspunkt leder Håkan oss genom Apostlagärningarna. Detta är styrkan i denna bibelkommentar. Han visar, som den goda bibelteolog han är, hur Apostlagärningarna vittnar om hur de första kristna församlingarna växer fram och hur de frågor de ställdes inför också hänger ihop med inte minst Paulusbrevens tillkomst. Läs gärna och låt dig inspireras!Magnus Lind, kyrkoherde

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida. Prenumerera på: Kommentarer till inlägget (Atom) Om rupeba och om oss.

var och en som åkallar Herrens namn skall bli frälst"(Apg 2:21). Härefter handlade det om omvändelse och dop i Herren Jesus namn.

RELATERADE BÖKOR