Indiens heliga ko

Indiens heliga ko - Pär Jansson | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Pär Jansson
DIMENSIONERA
12,26 MB
FILNAMN
Indiens heliga ko.pdf
ISBN
5111741432967

BESKRIVNING

I denna breda skildring av Indiens heliga kor berättar författaren dels om sina studier om kornas roll i hinduismen och dels om sina egna erfarenheter av hur kor lever och används i jättelandet Indien och hur djuren hanteras.Den del av befolkningen som inte är hinduer har ett helt annat förhållningssätt till korna än hinduerna har, eftersom det för dem är legitimt att äta kokött.För hinduerna är djuret heligt och förbjudet att använda som föda. Däremot finns det en blomstrande industri med medicinska produkter, hälso- och skönhetsprodukter som använder kornas urin och gödsel som råvara. Därför finns stora, närmast industriella, anläggningar där man återvinner detta som korna avger. Det finns också en omfattande svart handel med kor och deras kött.Pär Jansson, journalist och välkänd Indienkännare, har under mer än 30 år vistats i Indien och har skrivit ett flertal böcker om landet , senast en bok om sikherna.

Av Indiens över en miljard invånare tillhör de flesta hinduismen. För hinduer är kon ett heligt djur, och att se en ko gå på en gata i en indisk storstad är igen ovanlighet, tvärtom.

Indien beräknas gå om Kina i befolkningsmängd år 2030 och kommer därmed bli världens folkrikaste land. Högsta berg är Kanchenaganga, ... Indiens heliga flod Ganges löper från Himalaya i norr Programmet är inte Floder, Ganges, Geografi, Heliga platser, Hinduism, Indien.

RELATERADE BÖKOR