Ett nytt karismatiskt landskap i Sverige

Ett nytt karismatiskt landskap i Sverige - Torbjörn Aronson | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Torbjörn Aronson
DIMENSIONERA
5,57 MB
FILNAMN
Ett nytt karismatiskt landskap i Sverige.pdf
ISBN
1652636768041

BESKRIVNING

Dessa artiklar, som väckte stor uppmärksamhet, presenterar delar av en unik kartläggning av nya karismatiska församlingar i Sverige som gjorts av Torbjörn Aronson, docent i kyrkohistoria vid Uppsala Universitet. Det handlar om en växande pingstkarismatisk (eller "pentekostal") samfundsöverskridande rörelse av församlingar i Sverige, av vilka flertalet är påverkade av teologi och spiritualitet med rötter i den karismatiska väckelsen i Sverige eller andra länder under 1960-1980-tal.Artiklarna presenterar en översiktlig undersökning av stora delar av denna grupp av församlingar, med hjälp av offentligt publicerat material. Resultatet av undersökningen visar konturerna av ett nytt kyrkligt landskap i Sverige, vilket inte går att låsa in i kategorier hämtade från 1800- och 1900-talens frikyrkliga strukturer. Globalisering och migration har fört mängder av nya neokarismatiska församlingar och nätverk till Sverige. Teologi och spiritualitet har blivit viktigare än samfundslojalitet. Det betyder att pastorer, präster och journalister, religionsvetare, teologer och kyrkohistoriker i Sverige behöver tänka om när det gäller analyser av både kyrka, frikyrka och pingstkarismatisk kristendom i Sverige.

ISBN 978-91-88430-10-6 Aronson, Torbjörn (2016). Ett nytt karismatiskt landskap i Sverige: trosrörelsen, samfundsoberoende församlingar, migrantförsamlingar, anglosaxiska nätverk och många andra - en församlingsöversikt.

En av slutsatserna i SKL-rapporten är att ett nytt politiskt landskap kan skönjas i Sverige. Valet ledde till ett maktskifte i 127 av Sveriges 290 kommuner. 2 tankar om " Ett nytt politiskt landskap i Sverige " Nicke Bremer.

RELATERADE BÖKOR