Vladimir Lossky och Paul Evdokimov

Vladimir Lossky och Paul Evdokimov - Olivier Clément | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Olivier Clément
DIMENSIONERA
5,81 MB
FILNAMN
Vladimir Lossky och Paul Evdokimov.pdf
ISBN
3988803462909

BESKRIVNING

I den strida ström av landsflyktiga intellektuella, konstnärer och filosofer som den revolutionen utlöste öppnades Rysslands andliga ochintellektuella skattkammare för Västeuropa. Det fanns de som redan var i mogen ålder när de flydde bolsjevikerna eller utvisades av dem,och som fortsatte att skriva främst på ryska. Men det fanns också de som var unga, som hade vuxit upp i Ryssland och tagit del av dessarv, men tillbringade hela sitt verksamma liv i främmande land. Det är den generationen som med rätta kan kallas brobyggare.Främst bland dem var Vladimir Lossky (1903-1958) och Paul Evdokimov (1900-1970). Lossky kom till Frankrike på det berömdaskeppet från S:t Petersburg med alla utvisade filosofer, och Evdokimov, som hade kämpat med vita armén under tre år, flydde via Konstantinopel till Paris med sin mor. Båda engagerade sig i sitt nya hemland och i kyrkan - Lossky intellektuellt, som lärare på Collège de France och aktiv församlingsmedlem i den ryska exilkyrkan, och Evdokimov som andlig tänkare och förkämpe för ekumeniken, rotad i den storaösterländska traditionen. Båda analyserade med skärpa den västerländska kulturens situation och pekade mot det glömda arvet från »den andra kristenheten« - Bysans, de grekiska fäderna och Rysslands staretser. Deras budskap och exempel förblir av största vikt i en kyrkasom fortfarande inte har lärt sig att andas »med två lungor« och i en kultur som riskerar att förlora känslan för det heliga.

September 2017; ... Orient-Occident, Deux Passeurs, Vladimir Lossky, Paul Evdokimov.

Boken behandlar ... Andrew Louth går sedan vidare till mer samtida teologer som Paul Evdokimov, John Meyendorff och Alexander Schmemann samt teologerna i Grekland ... Pris: 296 kr.

RELATERADE BÖKOR