Det upplysta ögat : världen sedd genom den helige Efraim syriern

Det upplysta ögat : världen sedd genom den helige Efraim syriern - Sebastian Brock | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Sebastian Brock
DIMENSIONERA
11,6 MB
FILNAMN
Det upplysta ögat : världen sedd genom den helige Efraim syriern.pdf
ISBN
8373148542412

BESKRIVNING

Den helige Efraim syriern är den Syrisk-ortodoxa kyrkans stora kyrkofader. Han är också en representant för en tidig icke västerländsk kristendom, gudabenådad poet och djupsinnig teolog. Det upplsya ögat ger en introduktion till den heliga Efraims verk och hans teologiska vision. Och det är långt ifrån endast något för den kyrkohistoriskt intresserade. Kraften i den helige Efraims hymner är bevarad, trots avståndet på 1700 år och översättningen från klassisk syriska till svenska. På ett lättfattligt sätt tecknar Sebastian Brock konturerna av Efraims teologi och låter honom själv fylla i med färg i rikliga citat.Sebastian Brock anses om en av världens främsta kännare av Efraim syriern. Detta är en mycket givande bok.

Bibelläsningarna för den andra veckan lägger vi upp i slutet av nästa vecka. Den helige Ande är också ett kapital, men ett evigt kapital och den enda skatten, som inte tar slut. Allt arbete som görs av kärlek till Kristus ger oss den helige Andes nåd: men genom bönen går det lättare, ty den är ett vapen som så att säga alltid är i vår hand. Sebastian Brock: Det lysfyldte øje.

Bevaka Det upplysta ögat : världen sedd genom den helige Efraim syriern så får du ett mejl när boken går att köpa igen. Pris: 218 kr. inbunden, 2010.

RELATERADE BÖKOR