Muhammed : hans liv och hans tro

Muhammed : hans liv och hans tro - Tor Adrae, Geo Widengren | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Tor Adrae, Geo Widengren
DIMENSIONERA
5,79 MB
FILNAMN
Muhammed : hans liv och hans tro.pdf
ISBN
8483984403322

BESKRIVNING

Alla som är intresserade av samhälle och politik känner till grunderna i den kristna tron. Men Sverige påverkas idag också av en annan stor religion: Islam. Om den är dock kunskaperna skrala. Andræs och Widegrens Muhammedbiografi fungerar på flera plan. Den är i sig ett historiskt dokument som visar religionsforskningens utveckling (Den kom ut första gången 1930). Den är ett litterärt verk av hög klass. Den ger en inkännande redovisning av Muhammeds förkunnelse. Intresset för religiositetens fenomen och den individuella personlighetens roll har återkommit i och med sekulariseringen.Frågan om källkritik är kanske nu viktigare än någonsin genom IT-revolutionens konsekvens i form av en enorm spridning av information och desinformation! Den religiösa erfarenhetens obundenhet av religions- och konfessionsgränser kommer nog att tvinga även teologin att se ickekristen religiositet som en tänkvärd företeelse. Man kan inte längre klassificera islam som en främmande religion. Och det är kanske bra att påminna muslimska läsare av denna bok att den skrivits i en annan tid än vår och att den när den kom ut bröt med en orientalistisk tradition som hade en negativ värdering av Muhammed och Islam.Tor Andræ blev professor i teologisk encyklopedi i Uppsala 1929 och medlem i Svenska akademien 1936. Samma år blev han ecklesiastikminister i den Bramstorpska s.k. sommarregeringen.Gideon Widengren efterträdde Tor Andræ på professuren i Uppsala. Han reviderade boken under 1960-talet.

Jag har tittat i en populär islamisk biografi över profeten: Muhammed - hans liv enligt de tidigaste källorna (1983). Med sitt eget liv visade han att hans lära fungerade. Han inte bara talade om kärlek, utan var också kärlek.

Varken i Koranen eller tidiga muslimska källor omtalas att Muhammed skulle uppstått från döden. Widegren, Geo; Muhammed, Hans Liv och hans tro Arabien på Muhammeds tid Från barndomåren till kallelsen Muhammeds religiösa budskap Läran om uppenbarelsen Konflikten med Quraysh Härskareen i Medina Muhammeds personlighet . Andra recensioner, av Salih T finns på www.islamiska.org.

RELATERADE BÖKOR