Svensk påskpredikan genom tiderna

Svensk påskpredikan genom tiderna Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
DIMENSIONERA
11,43 MB
FILNAMN
Svensk påskpredikan genom tiderna.pdf
ISBN
6731210192206

BESKRIVNING

Det kristna påskbudskapet har förkunnats i det svenska riket sedan medeltiden. Predikan skulle visa vad bibelord, kyrka och tradition hade att säga om livet, döden och evigheten, om räddning och frälsning, om ansvar och nåd, om tillit och hopp. Sådana begrepp är lika levande och existentiellt viktiga för människor i dag. De analyser av påskpredikningar som presenteras i denna bok utgör sammantaget en vandring genom den svenska kristna trosförkunnelsens historia. De illustrerar förkunnarnas strävan att knyta an till sin samtid och utlägga påskbudskapet under nya förutsättningar. Både för teologiska studier och för diskussioner kring predikan nu och då liksom för fördjupningar kring väsentliga existentiella frågor erbjuder uppsatserna ett rikligt material.I boken medverkar följande författare:Stephan Borgehammar, professor i praktisk teologi, Centrum för teologi och religionsvetenskap, Lunds universitetChrister Pahlmblad, docent i kyrkovetenskap, forskare vidCentrum för teologi och religionsvetenskap, Lunds universitetSven-Åke Selander, professor em. i kyrko- och samfundsvetenskap, Centrum för teologi och religionsvetenskap, Lunds universitetJyrki Knuutila, docent i praktisk teologi, universitetslektor,Institutionen för praktisk teologi, Helsingfors universitetOloph Bexell, professor i kyrkohistoria, Teologiska institutionen, Uppsala universitetSune Fahlgren, teol. dr, direktor för studieförbundet Bildasutbildningscenter, Jerusalem

Den svenska prinsessan blev då drottning Ingrid av Danmark. SM-FINALER OCH MÄSTARE GENOM TIDERNA Svenska mästerskapen i ishockey har avgjorts 95 gånger sedan starten 1922. Åren 1939, 1949 och 1952 kunde tävlingarna ej genomföras.

Next product. Uppenbarelser av den gudomliga kärleken 149 kr.

RELATERADE BÖKOR