Islam och muslimer i Sverige : En kommenterad bibliografi

Islam och muslimer i Sverige : En kommenterad bibliografi - Göran Larsson | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Göran Larsson
DIMENSIONERA
5,18 MB
FILNAMN
Islam och muslimer i Sverige : En kommenterad bibliografi.pdf
ISBN
7094398894575

BESKRIVNING

Islam och muslimer utgör idag ett ständigt aktuellt inslag i både media och det vardagliga samtalet. Under större delen av Sveriges historia har islam och muslimer varit något som upplevts som främmande och långt borta. Så är inte längre fallet. I och med efterkrigstidens arbetskrafts- och flyktinginvandring har islam och muslimer blivit en del av det svenska kulturella och religiösa utbudet. Denna bibliografi innehåller en systematisk genomgång av den forskning och litteratur som har behandlat islam och muslimers historia och närvaro i Sverige.Tack vare sin tydliga struktur och sitt ämnesregister är bibliografin lätt att använda läsaren får snabbt en översikt över vad som har skrivits om islam och muslimer i Sverige. I boken förtecknas även svenska muslimska hemsidor samt videofilmer om islam och muslimer i Sverige.I en inledande översikt resonerar Göran Larsson och Ingvar Svanberg kring den forskning om islam och muslimer i Sverige som utförts. Översikten innehåller även förslag på nya möjliga forskningsområden.Islam och muslimer i Sverige. En kommenterad bibliografi har tillkommit genom ett samarbete mellan Integrationsverket och forskningsprojektet »Konflikt eller fredlig samexistens? Nutida relationer mellan kristna och muslimer«.

Everyday low prices and free delivery on eligible orders. Sverige: En kommenterad bibliografi. Ma-kadam förlag, Skärholmen/Göteborg 2004.

| Adlibris Denna bibliografi innehåller en systematisk genomgång av den forskning och litteratur som har behandlat islam och muslimers historia och närvaro i Sverige. Tack vare sin tydliga struktur och sitt ämnesregister är bibliografin lätt att använda läsaren får snabbt en översikt över vad som har skrivits om islam och muslimer i Sverige. Pris: 108 kr.

RELATERADE BÖKOR