Första Petrusbrevet

Första Petrusbrevet - Birger Olsson | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Birger Olsson
DIMENSIONERA
10,39 MB
FILNAMN
Första Petrusbrevet.pdf
ISBN
4069753149831

BESKRIVNING

Kommentarer till nya testamentet, förkortat KNT, är en svensk kommentarserie, som vill vara ett hjälpmedel för bibelläsare. Serien vänder sig till alla som på allvar vill arbeta med de bibliska texterna.Varje bibelbok behandlas som en helhet men för ett ökat läsvärde delas den upp i mindre avsnitt, så kallade perikoper. Perikoperna kommenteras i tre avdelningar;1. Noter som ger en bättre förståelse av bibeltextens detaljer2. Analys av tolkningen av bibeltexten3. En klargörande diskussion kring bibeltextens budskap

3 Er prydnad skall inte vara något utvärtes, håruppsättningar, guldsmycken och fina kläder, 4 utan den inre, dolda människan med sitt oförgängliga smycke, ett milt och stilla sinnelag. Första Petrusbrevet Introduktion 1. Petrus skriver till de kristna i nuvarande Turkiet från Rom.

Brevet skrivs till kristna som kämpar mot omgivningens fördomar och den misstänksamhet som den kristna tron väcker. De troende beskrivs som ´främlingar i världen´, som Guds eget folk på väg mot ett bestämt mål: härligheten. Första Petrusbrevet följer de vanliga grunddragen av ett nytestamentligt brev.

RELATERADE BÖKOR