Balkans historia : Jugoslaviens uppgång och fall

Balkans historia : Jugoslaviens uppgång och fall - Sanimir Resic | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Sanimir Resic
DIMENSIONERA
4,33 MB
FILNAMN
Balkans historia : Jugoslaviens uppgång och fall.pdf
ISBN
6018973689990

BESKRIVNING

»Resic behärskar Balkans historia och kulturer suveränt. Hans skildring är balanserad, hans analys mycket övertygande och nyansrikedomen närmast överväldigande.«Sydsvenskan»Balkan made easy är en logisk omöjlighet, men Sanimir Resic har [...] givit oss en ovanligt klar bild av det dramatiska och förvirrande skeende som lett fram till dagens läge.« Jönköpings-PostenÅr 1991 utbröt krig i det forna Jugoslavien. Journalister och universitetsfolk, politiker och statsmän, men även en oförstående och oroad allmänhet, noterade med stor förvåning att en brutal konflikt faktiskt ägde rum i Europa efter kalla krigets slut.Detta är en unik skildring av Balkans historia som på ett grundligt, balanserat och begripligt vis behandlar områdets komplexa förflutna. Författaren Sanimir Resic tar avstamp i antiken och slutar 1991, med Jugoslaviens kollaps och Sloveniens och Kroatiens självständighetsförklaringar. Han förklarar hur Jugoslavien skapades och slutligen gick under.Författaren beskriver händelser, processer och personer som varit tongivande under historien. Han går igenom de historiska slitningarna mellan folkgrupper, som man i de nutida konflikterna fortfarande hänvisar till. Sanimir Resic är lektor på Institutionen för Öst- och Centraleuropastudier vid Lunds universitet. Han är född i Kroatien, och har en italiensk-kroatisk mor och en bosnisk far.

Hans skildring är balanserad, hans analys mycket övertygande och nyansrikedomen närmast överväldigande.« Sydsvenskan »Balkan made easy är en logisk omöjlighet, men Sanimir Resic har [...] givit oss en ovanligt klar bild av det dramatiska o... En historia om Balkan - Jugoslaviens uppgång och fall (Storpocket, 2010) - Hitta lägsta pris hos PriceRunner Jämför priser från 1 butiker SPARA på ditt inköp nu! Encuentra Balkans historia : Jugoslaviens uppgång och fall de Sanimir Resic, Petter Lönegård (ISBN: 9789175451008) en Amazon. Envíos gratis a partir de 19€. Balkans historia - Jugoslaviens uppgång och fall av Sanimir Resic juli 9, 2014 juli 5, 2014 petra - böcker & bläckfiskar Lämna en kommentar Balkan är en region i Europa som jag har en mycket personlig koppling till. Sanimir Resić, född 1964 Split i Kroatien, är en svensk historiker och universitetstjänsteman av kroatisk-italiensk och bosnisk börd, med inriktning på Balkans historia..

Skickas inom 1-3 vardagar. Köp boken Balkans historia : Jugoslaviens uppgång och fall av Sanimir Resic (ISBN 9789175451008) hos Adlibris.

RELATERADE BÖKOR