Sturarna : makten, morden, missdåden

Sturarna : makten, morden, missdåden - Bo Eriksson | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Bo Eriksson
DIMENSIONERA
6,91 MB
FILNAMN
Sturarna : makten, morden, missdåden.pdf
ISBN
2243388279820

BESKRIVNING

Stura betydde på fornsvenska egensinnig, bångstyrig och det är ett passande namn på medlemmarna av Stureätterna, vars utveckling från riddaren Rörik Sture på 1300-talet till den siste Sturen, greve Svante Mauritzson, som dog 1616, uppvisar en gripande historia fylld av Sturemord och djupaste förtvivlan. Berättelsen om Sturarnas öden följer med nästan kuslig precision lyckohjulets obönhörliga gång mot det oundvikliga fall och förlust av det man en gång ägt. Precis som Kennedyklanen i USA har det vilat något kungligt och magiskt över namnet Sture, och precis som den amerikanska familjen har också Sturarna varit olycksdrabbade. Ingen svensk adelsfamilj har varit så nära att få bära den kungliga kronan men i stället fått se både familjemedlemmar och kungavärdigheten gå förlorade i brutala maktkamper.Detta är historien om hur den senmedeltida aristokratins (Stures) makt bryts när arvkonungadömet (Vasa) konsoliderades under 1500-talet. Från att ha varit toppstyrt av ett fåtal adelssläkter utvecklades samhället till en ny tid och era där den politiska ordningen kontrollerades och dominerades av kungen och i kampen om tronen gick Sturarna ut som förlorare."Eriksson har skrivit en fängslande bok. Hans språk äger skönlitterära kvaliteter och likt Peter Englund har han lyckats blåsa liv i de historiska gestalterna." Norrbottens-Kuriren"Stundom är det omöjligt att lägga boken ifrån sig, även om man vet vad som kommer att ske." SvD"Bo Eriksson är en historisk författare av högsta klass. Dessutom har han förmågan att uttrycka sig lättsamt." UNT

Sturarna : makten, morden, missdåden. Inlägg av anganatyr » fre maj 12, 2017 3:24 pm Sturarna : makten, morden, missdåden.

Klicka här för att vara den första som skriver ett omdöme. för att vara den första som skriver ett omdöme. Sturarna : makten, morden, missdåden.

RELATERADE BÖKOR